Множество проведени протичвания установяват, че консумацията на зеленчуци, плодове и

...
Множество проведени протичвания установяват, че консумацията на зеленчуци, плодове и
Коментари Харесай

Консумацията на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни намалява риска от депресия и инсулт

Множество извършени протичвания откриват, че потреблението на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни предотвратяват депресията и спомагат за работата на мозъка, оповестяват от foodpanda. Здравословният метод на живот е обвързван с по-малка възможност хората да полчават инсулти. Повечето от тези храни са с естетсвено ниско наличие на мазнини и калории. Зеленчуците са значими източници на доста хранителни субстанции, в това число калий, диетични фибри, фолиева киселина, витамин А и витамин С.

Ето още от какви други заболявания може да ви защищити вярното хранене и богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни диета.

  • диета, богата на зеленчуци и плодове, като част от цялостното здравословно хранене може да понижи риска от сърдечни болести, в това число инфаркт и инсулт.
     
  • може да защищити от някои типове рак.
     
  • храни, богати на храни, съдържащи фибри, като някои зеленчуци и плодове, могат да понижат риска от сърдечни болести, затлъстяване и диабет вид 2.
     
  • Храненето със зеленчуци и плодове, богати на калий, може да намали кръвното налягане и може да понижи риска от развиване на камъни в бъбреците, и да помогне за понижаване на костната загуба.
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР