Многопрофилната болница в Шумен не осигурява храна за всичките си

...
Многопрофилната болница в Шумен не осигурява храна за всичките си
Коментари Харесай

Болницата в Шумен оставя без храна голяма част от пациентите СНИМКИ

Многопрофилната болница в Шумен не обезпечава храна за всичките си пациенти. Късметлии да получат топъл обяд и вечеря са единствено диабетно болните и пациентите на специфична диета, оповестява bTV.

Донка Стоянова към този момент седем дни е приета в болница в Шумен. При неналичието на обезпечена от болничното заведение храна, тя се избавя с помощта на близки, които всеки ден й носят нещо за ядене.



„ Когато си платиш, носят ти храната до леглото. Идват,питат желаете ли кетъринг, записваш си какво желаеш, и на другия ден носят храната на легло, плащаш си и ти я носят…..Не е обикновено, тъй като има тежко заболели хора, които не може да мърдат и значи ти като не можеш да станеш, лежиш гладен”, споделя Донка Стоянова.

Преди години пациентите на шуменската болница са се хранили в специфичния и добре оборудван стол, през днешния ден обаче той е заключен, помещението е забравено, а към този момент растителността постепенно, само че несъмнено е почнала да го завладява.



Алтернатива за пациентите е заведение за хранене в двора на болничното заведение, което несъмнено против възнаграждение, обезпечава положителни условия и и готвена храна.

Тамара обаче избира всеки ден да готви у дома и да носи храна на брачна половинка си, който се лекува в болничното заведение.

От управлението на шуменската болница отхвърлиха коментар пред камера, само че обявиха че е обезпечено хранене на диабетно заболели и пациенти на специфична диета, уточнявайки че не са единственото лечебно заведение в страната, което не дава хранене на приетите в болница си пациенти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР