Многократните световни шампиони по брейк танц FLYING STEPS от Германия

...
Многократните световни шампиони по брейк танц FLYING STEPS от Германия
Коментари Харесай

Световноизвестният спектакъл „Летящият Бах“ идва във Варна

Многократните международни първенци по брейк танц FLYING STEPS от Германия още веднъж идват в България, с цел да показват за първи път във Варна спектакъла „ Летящият Бах “, покорил международните подиуми. Създаден по концепция на известния оперен режисьор Кристоф Хагел и артистичния шеф на компанията Вартан Басил, „ Летящият Бах “ е единствена по рода си интерпретация на „ Добре темперирано пиано “ от Й. С. Бах, в която по вълнуващ метод се сплотяват класическа музика, улични танци и модерни цифрови изкуства. 

„ Хареса ми концепцията да заменя балерина, която прави пируети на палци, с брейк танцьор, който се върти на главата. Мечтата ми беше да основа изцяло шоу с брейк танц по класическа музика “, споделя Вартан Басил. Предложението да се употребява „ Добре темперирано пиано “ на Й. С. Бах идва от Кристоф Хагел, който работи дружно с Басил. Така през 2010 година FLYING STEPS показват за първи път „ Летящият Бах “ в модерната изложба Neue Nationalgalerie в Берлин и от този момент сполучливо обикалят света.

И за двамата е значимо този театър да е освен това от „ брейк танци на типичен саундтрак. “ Намерението им е той да направи музиката образно осезаема посредством танцьорите и да опише на публиката една история. „ С комбинацията от градска просвета и класика можем да покажем, че графитите и брейк танцът могат да се употребяват по доста разнообразни способи “, споделя Вартан.

„ Летящият Бах “ употребява сюжет за седем танцьори, един преподавател и една мистериозна жена, който кулминира в любовна история. Елегантната музика на Бах, интерпретирана с избухливите придвижвания на брейк танца, основава необикновено и занимателно шоу за всички хора, без значение от възраст или естетически желания. Затова и спектакълът към този момент повече от 10 години не слиза от международната сцена. До през днешния ден е представян допълнително от 42 страни – от Съединени американски щати до Казахстан, от Австралия до Япония и Финландия – и е зарадвал над повече от един милион фенове.

Във Варна „ Летящият Бах “ се показва като част от стратегия „ Интермецо “ на Международния музикален и на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “.

FLYING STEPS (или „ Летящи стъпки “) са четирикратни международни първенци по брейк и неведнъж награждавана компания за улични танци, която е учредена през 1993 година от Вартан Басил и Кадир " Амиго " Мемис. Днес екипът ѝ включва повече от 40 професионални танцьори. През 2007 година основават младежката академия Flying Steps Academy в сърцето на Берлин. С повече от 40 учители и над 100 класа тя е най-голямото учебно заведение за градски танци в Германия. Гостуването на спектакъла във Варна ще е съпроводено и с уъркшоп по хип хоп на Лил Рок, танцьор от компанията, който ще се организира в танцовото студио The Center на 19 август.

Очаквайте „ Летящият Бах “ на 20 август от 20:30 часа на сцената на Летния спектакъл. Билетите към този момент са в продажба онлайн на уеб страниците на   и на , както и на касите на ФКЦ-Варна и на Летния спектакъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР