Многохиляден митинг в Лондон с искане за провеждането на втори

...
Многохиляден митинг в Лондон с искане за провеждането на втори
Коментари Харесай

Милионен марш в Лондон с искане за втори референдум за Брекзит

Многохиляден протест в Лондон с искане за провеждането на втори референдум за участието в Европейски Съюз. В същото време, министър председателят Тереза Мей даде знак, че може и да няма трето гласоподаване на контрактуваното от нейното държавно управление и Брюксел съглашение за овакантяване, в случай че няма задоволително поддръжка за приемането му от Народното събрание.

" Нека народът има последната дума " - с плакати като този британци се събраха в Лондон, с цел да изискат втори референдум за участието в Европейски Съюз. Според уредниците, участниците са повече от един милион души. Пред множеството, кметът на Лондон разгласи, че Брекзит се е трансформирал в народен призрачен сън.
Садик Хан, кмет на Лондон: Нека ви кажа три обстоятелството. Първо, аз съм Садик Хан. Второ, аз съм кмет на Лондон и трето, аз съм горделив европеец.
Гледахме по какъв начин държавното управление подценява нашите предизвестия още веднъж и още веднъж. Време е да кажем мощно и ясно - стига толкоз! Време е да отменим член 50!

В същото време, петиция за анулация на напускането събра за малко време рекорден брой подписи- 4 300 000. Инициаторката призна, че е получила смъртни закани и безчет обиди онлайн.

Междувременно от " Дауниниг стрийт " 10 опровергаха известия в медии, че се разисква оставката на премиера Мей. Лидерите от Евросъюза дадоха на английските ръководещи избор сред две благоприятни условия - излизане без договорка на 12 април или - на 22 май, в случай че Народното събрание утвърди съглашението за овакантяване.

Дата за вота не е планувана, само че министър председателят Мей може и въобще да не насрочи гласоподаване, в случай че не е сигурна, че ще събере нужните гласове.

Споразумението към този момент два пъти изрично беше отхвърлено от Камарата на общините, а ръководителят й Джон Бъркоу разгласи, че няма да допусне трети избор, в случай че няма основни промени в текста.

Все още на доктрина съществува опцията член 50 да бъде анулиран и Брекзит да не се състои, което съгласно премиера Мей, би било изменничество по отношение на гласоподавателите.
 Може да няма трето гласоподаване по договорката на Мей за Брекзит Може да няма трето гласоподаване по договорката на Мей за Брекзит
Възможно е да няма трето гласоподаване на съглашението за напускането на Англия, при положение, че то няма нужната поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР