Много сме засили контрола по отношение на туроператорите. Това каза

...
Много сме засили контрола по отношение на туроператорите. Това каза
Коментари Харесай

Ангелкова: Заличили сме от регистъра 102 туроператори, които не отговарят на изискванията

Много сме ускори контрола във връзка с туроператорите. Това сподели в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

„ Те са над 3000. Започнахме незабавен обзор на всички туроператори дали дават отговор на условията на закона. В тази връзка предходната седмица заличихме в петък 60 нови туроператори, а досега са общо 102, заради непредставяне на застраховка. За да може оптимално да улесним потребителя, в регистъра оставяме да светят в алено всички туроператори, които са заличени “, разяснява Ангелкова. По думите ѝ зимният сезон досега въври сполучливо.

„ Само за декември 2016-2017 година имаме над 15% растеж. Очакваме за зимния сезон да имаме приблизително 10% растеж “, добави тя. Ангелкова означи, че най-екологичният достъп до планината са точно лифтовете. Тя акцентира, че няма по какъв начин в планината да се строят каквито и да било здания.

„ Още май месец стартират да идват първите летни туристи. Очакваме растеж към 7%, което още веднъж ще бъде извънредно добре, тъй като ще покаже гол резистентност във връзка с плануваните почивки. Почти 5- звездни хотели по морето са резервирани. В Слънчев бряг изрично забраняваме щендерната търговия. По отношение на крайбрежната алея се сблъскват няколко типа благосъстоятелност – от една страна частната, от друга държавната по плажа и надлежно собствеността на комерсиалното сдружение „ Слънчев бряг “ АД. Частните павилиончета пред хотелите на цялата алея, има над 150 ситуирани такива. Ние ще забраним щендерите, само че няма по какъв начин да забраним павилиончетата “, изясни Ангелкова.

Във връзка с блокираните българи през вчерашния ден на летище „ Тимишоара “, министърът на туризма разяснява, че се е реагирало стремително.

„ Имахме такива случаи и през лятото. Знаете в детския лагер в Обзор с съветски деца. При такива обстановки незабавно се реагира “, акцентира Николина Ангелкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР