Много слънце обещават синоптиците през август, температурите ще варират между

...
Много слънце обещават синоптиците през август, температурите ще варират между
Коментари Харесай

Много слънце през август и температури от 10 до 40 градуса

Много слънце дават обещание синоптиците през август, температурите ще варират сред 10 и 40 градуса. 

Средната месечна температура през месеца за равнините ще е сред 21 и 24 градуса, за високите полета - сред 18 и 20 градуса, а за планините сред 13 и 17 градуса. Средните температури ще бъдат над нормата, спордет Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.  

Месечната сума на преваляванията през август за равнините и високите полета е сред 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието - сред 20 и 35 л/кв.м, а за планинските региони - от 50 до 80 л/кв.м. Тази година се чака преваляванията да са приблизително към нормата.

През множеството дни от първата половина от месеца ще бъде най-вече слънчево. В началото температурите ще са близки до нормалните, само че ще се покачат и в интервала 4-10 август ще бъде горещо.

Вероятност за валежи, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, и последвани от едва и кратковременно захлаждане, има към 10 и към 15 август.

През втората половина от месеца ще доминира слънчево и умерено време, с температури към и над нормата. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, вероятността за превалявания обаче е дребна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР