Много се надявам този парламент да сформира правителство - първо,

...
Много се надявам този парламент да сформира правителство - първо,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева, ГЕРБ: За мен още има надежда за правителство с наш мандат

" Много се надявам този парламент да образува държавно управление - първо, има решения, която не могат да чакат следващи избори и второ - тотално сриваме доверието към парламентаризма, което така и така не е изключително високо и има и за какво да не е такова ". Това сподели някогашният външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ в предаването " 120 минути " по Би Ти Ви.

 

Според нея това, което убеди Политическа партия да се срещнат с тях и да приказват, е следното: " Предполагам, че някакви сметки да не би те да носят виновността, че не се образува държавно управление. И аз обаче доста се надявам да не е единствено това, а да стартира сериозен диалог по политики. Обявиха ни 16 точки, следва и връчването на първия мандат. Ние ще поканим за диалог освен Политическа партия, само че и с останалите партии. С всички ще си приказваме, въпреки, че с " Възраждане " не виждаме кой знае какъв брой допирни точки, само че може би имаме някакви във връзка с обществените въпроси ", сподели още Захариева.  
 
Според нея, няма пиар акция в срещата с Политическа партия, каквото съмнение сутринта показа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " В момента, в който станаха резултатите от тези избори ние призоваваме да седнем и да се разберем да създадем държавно управление, което да стартира незабавно да взема решение проблемите на хората, тъй като виждате, че ние и без държавно управление с работещ парламент, дефакто започнахме да решаваме въпросите на хората. 

 

" Да, правилно е, че машинното гласоподаване бе признато по времето на ГЕРБ, само че хората въпреки всичко имаха избор. В по-предишния парламент безусловно за 24 часа без никакво публично разискване, хартията беше отстранена, което пък докара до още по-нисък резултат на изборите и ние счетохме, че не са единствено многото избори, само че и това, че част от хората се тормозят и не имат вяра на машините. Виждам, че и " Демократична България " са внесли законопроект за надзор на машините, тъй че мисля, че българските жители би трябвало да имат избор и не инцидентно подкрепихме законопроекта, който беше импортиран от Българска социалистическа партия ", сподели още Захариева.

 

Ако Политическа партия поканят на среща ГЕРБ, Екатерина Захариева е безапелационна, че ще групата ще отиде. " Все още не сме на тази тематика, само че не отхвърляме диалози с никой.  Трябва да се разберем преди първия мандат. Ние пък не желаеме да подкрепим Политическа партия, единствено че аритметиката не излиза, без ГЕРБ и Политическа партия е невероятно да се образува държавно управление. За мен към момента има вяра да има държавно управление с наш мандат ", сподели още Захариева.
 
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР