Шест институции влязоха в данъчните складове на Лукойл Нефтохим Бургас

...
Шест институции влязоха в данъчните складове на Лукойл Нефтохим Бургас
Коментари Харесай

От Лукойл не са притеснени за проверките в складовете им

Шест институции влязоха в данъчните хранилища на " Лукойл Нефтохим Бургас " и " Лукойл България ". Те правят инвентаризация на енергийните артикули в базите на сдруженията. Операцията разпореди служебният министър председател Димитър Главчев.

Подобна инспекция и то в подобен мащаб се прави за първи път и тя идва след констатациите на служебния кабинет за голям брой спекулации по отношение на рафинерията и диалозите с нея от страна на властта.

От " Лукойл " споделиха за Българска национална телевизия, че на този стадий няма какво да разясняват. Не са обезпокоени, защото споделят, че сходни инспекции има съвсем всеки месец.

Близо 200 чиновници от Митницата, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, Агенцията за държавен запас вземат участие в инспекциите. При нужда екипите ще търсят подпомагане и от Държавна организация за метрологичен и механически контрол.
Операцията обгръща данъчните хранилища на двете компании, представляващи петролни бази в София, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив и Бургас. По информация на Българска национална телевизия ревизират се общо 12 обекта в страната, в това число складовете на държавния запас.

Рано тази заран проверяващите са влезнали и в нефтената рафинерия в Бургас.

" Няма никакъв сигнал. Това, което се прави от ДАНС, цели да се направи цялостна инвентаризация. Не единствено по документи, а физическа инспекция. Ще се ревизира за сходството за това какво има по документи и това какво е наличното физическо количество на всичките горива. Като тук желая да успокоя българските жители, че това по никакъв метод няма да навреди на активността на двете търговски сдружения, както и за доставката на горивата на жителите ", сподели Калин Стоянов, длъжностен министър на вътрешните работи.

От Агенция " Митници ", които са водещи в тази интервенция, към този момент се въздържат от коментар, до момента в който не приключат всички инспекции. Обещават, че ще оповестят резултатите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР