Много са важни следващите дни, за да се види как

...
Много са важни следващите дни, за да се види как
Коментари Харесай

Ето Какво Е Състоянието На Бебето, Чиято Майка Почина При Раждането В Плевен

Много са значими идващите дни, с цел да се види по какъв начин ще проработят централната нервна система и други системи. Постепенно ще стартират и да се махат лекарства. Тече инспекция по случая с умрялата родилка. Още един път съболезнования на околните. Проверяваме случая и истината ще излезе нескрито ", сподели той пред БНР.

Окръжната прокуратура, която образува досъдебно произвеждане за гибелта на 39-годишната родилка, се ангажира да откри повода за гибелта до месец, откакто бъдат подготвени експертизите. Разпитан е брачният партньор на умрялата родилка. Все още няма данни от направената аутопсия, добавя окръжният прокурор Ваня Савова.

" За да сме напълно справедливи в нашата преценка, ще назначим лекари за втората експертиза. Ще обмислим и за първата - дали с оглед това публично съмнение да не бъдат от друго лечебно заведение, имам поради съответно ВМА ". По-рано през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков сподели, че продължава инспекцията на Агенция " Медицински одит " и Районната здравна ревизия в Плевен по случая с умрялата родилка.

" В момента наш екип на " Медицински одит " е там, в това число и РЗИ - Плевен е в болничното заведение. Очакваме техните предварителни отчети, с които ще ви срещнем сега, в който ги имаме. Оценката е била, че дамата е била здрава. Тъй като е имала планувано секцио, това се появява по време на въвеждане на упойка. Дали е сърдечен проблем, който води главно и е основал казуса, или солидна белодробна емболия, ще кажат сътрудниците правосъдни медици и патоанатоми ". " До родилката е имало медицински екип от самото начало ", изясни Пенков.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР