Много родителите в наши дни изпитват съмнения относно това доколко

...
Много родителите в наши дни изпитват съмнения относно това доколко
Коментари Харесай

Успелите родители не се тревожат за времето пред екрана

Много родителите в наши дни изпитват подозрения по отношение на това до каква степен потребно е за децата да стоят дълготрайно време пред екраните. Понякога те изясняват неприятното им държание и ниските резултати точно с това. Според едно в детайли изследване измежду повече от 350 000 юноши място за терзание няма. То открива, че потреблението на технологии има прекомерно малко въздействие върху психическото благоденствие на децата, заяви CNBC.

Истината е, че колкото и да ни се желае, мъчно може да предпазим децата от екраните, споделя Мелинда Уенър Мойер, създател на книгата “How to Raise Kids Who Aren’t A------- ”.

Проучвайки тематиката, тя е открила, че най-успешните родители не се поддават на безпокойствие, когато виждат децата им непрекъснато с устройства в ръце. Вместо това те държат да ги научат на три значими умения във връзка с тях:

Как да правят оценка приложенията, игрите и уебсайтовете

Мойер поучава да се информирате и да проучвате какви приложения, игри и уеб страници употребяват децата ви.

Прочетете дружно изискванията за потребление и рецензиите. Споделете с децата какво оценявате като позитивно и какво ви тормози в тях, поучава тя.

Ако обещано приложение или уеб страница наподобяват като машинация или като че ли преподават неприятни възгледи за живота и практики, поставете тематиката, разкрийте доводите си и обсъдете опциите. Тези диалози образоват и поставят основите на виновното потребление на медиите.

Как да слагат граници в използването

Когато желаете да въведете правила за потребление на устройствата, добър метод е да организирате фамилна среща и дружно съставите проект на деяние. Децата би трябвало да се научат да балансират сред игрите и ученето, с цел да се избегнат нездравословни резултати.

Може да желаете да обсъдите неща като:

Мойер поучава по време на диалозите да дадете опция на децата сами да предложат хрумвания за определяне на правила за приложимост на екраните вкъщи.

Как да употребяват устройствата за положително

Съвременните технологии не постоянно би трябвало да се свързват единствено с “вредно ” въздействие. Те са част от живота ни и като такива може да се научим да ги използваме практично - за реализиране на връзка, учене и така нататък

Почти сигурна съм, че синът ми се научи частично да чете, тъй като беше захласнат от приложението Endless Alphabet, когато беше дете в предучилищна възраст, споделя Мойер. По време на пандемията той прекарвал огромна част от времето си пред екрана, играейки онлайн шах и кодирайки в Bitsbox.

И двете неща го научиха на потребни умения, добавя Мойер. Тя поучава да изтеглете просветителни игри и приложения за детето си и да го насърчите да намерения дали употребява технологията си за положително или не.

Екраните са инструмент и от нас зависи дали ще ги използваме за изгода или щета. Като родители би трябвало да помогнем на децата да се научат да ги употребяват безвредно и за потребни цели, споделя още Мойер.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР