Много премерени и точни послания отправиха един към друг папа

...
Много премерени и точни послания отправиха един към друг папа
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие папата като държавен глава, а не като равен духовен водач

Много премерени и точни послания насочиха един към различен папа Франциск и патриарх Неофит. Те се срещнаха в Синодалната палата. Неофит приказва за приемствеността през вековете сред двете общности. За злополучното разделяне, по какъв начин могат да се преодолеят разликите. Папа Франциск приказва за приемствеността и за мира. Най-важното обръщение беше мир.

Различията не ни разрешават да се молим дружно, изясни представител на БПЦ. „ Всички приветствия за мир се чуват. Св. Синод и негово светейшество приехме папа Франциск като държавен глава, а не като еднакъв нравствен лидер. Напрежение няма “ допълниха от църквата. Папата е подарил на патриарх Неофит ръкописен дубликат на антично евангелие. Срещата им търпя към 15 минути, след което Светият нравствен лидер влезе в храм-паметника "Александър Невски ".

Площадът пред „ Александър Невски “ се извърши с голям брой хора. Хората нямат директен достъп до папата и това буди напрежение измежду тях. Те започнаха да скандират. Тихата молитва на папата завърши в храма за 10-на минути. Папа Франциск се здрависа с част от хората, като им дава своята благословия.

В словото си пред хората, папата сподели:

Христос живее. Той носи нашата вяра и жизнеспособност. Всичко, което допира става ново и се изпълва с живот. Той живее и желае и ти да си жив. Той е в теб. Той е с теб и в никакъв случай не те изоставя. Той върви с теб, паралелно до теб. Колкото и да се отдалечиш, до теб е Възкръсналият, който те чака и те зове да започнеш изначало. Винаги ни подава ръка, с цел да започнеш още веднъж. Тъгата ни кара да остаряваме. Той ще бъде при теб, с цел да ти даде сили и вяра. Той върви паралелно с теб и желае да си жив. Нека тази земя бъде земя на срещи, да продължите да се признавате и почитате взаимно.

След молитвата си "Царица небесна ", Светият отец поздрави представителите на всички вероизповедания у нас.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР