Много по-отговорно е да се внесе истински закон за бюджета.

...
Много по-отговорно е да се внесе истински закон за бюджета.
Коментари Харесай

Асен Василев: Много по-отговорно е да се внесе истински закон за бюджета

Много по-отговорно е да се внесе същински закон за бюджета.

 

Това сподели от парламентарната естрада съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев във връзка предлагането им да се задължи служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година Според него без бюджет страната се оставя на автопилот.

 

Асен Василев счита, че по този начин ще се резервира финансовата непоклатимост и ще се направи действителна прогноза за приходите и разноските.

 

" Според нас е извънредно значимо този спор да се състои. В момента сме в обстановка, в която служебният кабинет е внесъл закон за удължение на някои разпореждания от бюджет 2022 година С този закон за удължение служебният кабинет, както чухме от представители на Политическа партия ГЕРБ счита, че ще може да се наложи финансова дисциплинираност като се замразят всички обществени заплащания на равнищата, които те са на 31 декември, което значи да не се усилва минимална работна заплата, да не се усилват пенсии, майчински. Този резултат, който сътрудниците, от ГЕРБ считат, че ще бъде реализиран, няма да бъде реализиран. Една немалка част от тези обществени заплащания, са разпореждания в други закони ", сподели Асен Василев.

 

Той предвижда, че най-вероятно сред първо и второ четене всички обществени ограничения ще бъдат вкарани.

 

" Това ще бъде най-безотговорното отношение към финансовата непоклатимост, което можем да си позволим по простата причина, че в случай че тези ограничения бъдат вкарани в закон за удължение на бюджета и бъдат признати, само че те няма да бъдат остойностени ", предизвести Василев.

Междувременно Народното събрание разисква декларация на Политическа партия служебното държавно управление да внесе бюджет

 

Министерски съвет да извърши наредбите на Закона за обществените финанси и да внесе бюджет при плануван недостиг от 3 %. Това е записано в декларация на Политическа партия, показана от Асен Василев.

 

В декларацията Политическа партия упорства служебното държавно управление и планове на бюджети на НЗОК и ДОО. Асен Василев акцентира,че в случай че се удължи действието на бюджета,това, което ще се случи е всички обществени ограничения ще бъдат импортирани в закон за удължение на бюджета, само че те няма да бъдат устойностени както в същински бюджет. " Много по -отговорно е да се внесе същински бюджет, където дефицитът да е 3 %. Невнасянето на бюджет ще докара до компликации за рефинансиране на задължения. Ако не се образува кабинет ", ще сме без бюджет до края на юни, сподели още Асен Василев.От Политическа партия желаеха отмора с молба представители на служебния кабинет да дойдат в Народното събрание.

" Да допуснем ли че не се сформира кабинет това значи че България ще бъде на автопилот. Много по свястно служебното правителствод внесе план на бюджет. Редица браншове чакат по високи бюджети ", сподели Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия по-рано.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР