Много по-добре е президентът на Армения и президентът на Азербайджан

...
Много по-добре е президентът на Армения и президентът на Азербайджан
Коментари Харесай

Борисов: С Ангела се прегърнахме да й дам кураж. Докато Германия е блокирана, нищо не върви както трябва


Много по-добре е президентът на Армения и президентът на Азербайджан да са на една маса, да си приказват, да седят дружно и водят добър разговор, в сравнение с армиите им да се блъскат.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който е в Брюксел за присъединяване в петата Среща на високо ниво по Източното партньорство на Европейския съюз (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна).

[i]Източното партньорство е съществена самодейност на Европейски Съюз в границите на Европейската политика за съседство, която има за цел постигането на политическа асоциация и икономическа интеграция на източните съседи със Съюза. Тя е и измежду целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в границите на Програмата на Триото – Естония, България и Австрия.

На петата Среща на високо ниво по Източното партньорство на Европейски Съюз ще бъде изработен обзор и оценка на постигнатото през последните две години и ще бъде обрисувано бъдещото развиване на самодейността. Ще се състои и гала по подписването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство сред Европейския съюз и Армения. [/i]

Пред съпътстващите го в Брюксел български публицисти Борисов сподели, че е оптимист по отношение на това, което се случва по време на нашето председателство на Европейски Съюз - Източното партньорство да продължи.

Според Борисов Черно море е едно прелестно място, което може да стане място, от което да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес. „ Има големи възможности", добави министър председателят: "Има опция да се образоват студенти. За мен е най-важно образованието, даваме опция най-много студенти да идват да се образоват в България".

Министърът-председателят уточни, и за Европейски Съюз е значимо Германия да има държавно управление. „ С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, нека сформира държавно управление, тъй като до момента в който Германия е блокирана, нищо не върви както би трябвало ”, сподели Борисов.

Той уточни още, че на 11 декември има среща с Тереза Мей и министри от Англия. „ Надявам се да поддържаме едни положителни връзки, дано съм неприятен черноглед в тази ситуация, най-добре да си останат в Европейския съюз. Истински се надявам Мишел Барние да успее да си свърши работата ”, добави Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР