Много по-добра опция би било не диференциране на данъка върху

...
Много по-добра опция би било не диференциране на данъка върху
Коментари Харесай

ИПИ: Вместо различен ДДС – по-висок праг за ДДС регистрация

Много по-добра алтернатива би било не диференциране на налога върху добавената стойност (ДДС), а да вземем за пример покачването на прага за регистрация по Данък добавена стойност, разясняват от Института по пазарна стопанска система (ИПИ) в петък във връзка Деня на данъчната независимост в България, който тази година е на 15 май.

По-високият предел за регистрация по Данък добавена стойност ще даде глътка въздух на всички дребни компании – до съответния предел, и няма да дискриминира избрани браншове. Данъчната независимост обаче печели най-вече от хоризонталните ограничения, които са отворени за всички, а освен за обособени бизнеси или човеци, считат анализаторите на ИПИ.

Те се стопират и на резултата от ограниченията против ковид и показват, че в последните месеци на изключителното състояние поради болестта наред със здравните и обществените служащи в страната, другите герои са данъкоплатците, които са траяли да заплащат отговорностите си към бюджета и това е разрешило естественото действие на страната и обезпечаването на средства за финансираните от държавното управление ограничения за опазване на работни места.

Независимо от ограниченията, водеща остава несигурността до края на 2020 година Евентуална втора вълна на вируса съществено ще промени прогнозите за стопанската система и ще усили доста бюджетния недостиг. Преразпределението през бюджета също зависи от нормализирането или усложняването на епидемиологичната конюнктура. Денят на данъчна независимост обаче припомня, че и в положителни и в неприятни години, всички обществени политики зависят от труда на данъкоплатците, показват от ИПИ.

Тази година денят, до който жителите са работили единствено с цел да покрият своите налози и осигуровки, е 15 май. Датата регистрира 136-те дни, нужни на данъкоплатците да изработят рекордните 46.8 милиарда лева доходи, заложени в бюджета, който за пръв път от години бе плануван да е без недостиг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР