Много от популярните лога, които виждаме почти всеки ден, имат

...
Много от популярните лога, които виждаме почти всеки ден, имат
Коментари Харесай

Какво се крие зад тези популярни лога?

Много от известните лога, които виждаме съвсем всеки ден, имат тайнствен генезис. В някои от тях можете да видите скрити послания и знаци, които са особено направени от дизайнери, с цел да привлекат повече внимание към марката.

Ето какви секрети крият някои от логата на световноизвестни компании.

1. Tesla Motors е учредена през юли 2004 година от инженерите Мартин Еберхард и Марк Тарпенинг. Името на компанията е в символ на респект към сръбския откривател Никола Тесла.



В обществените медии можете да намерите няколко разнообразни отзиви за произхода на логото на компанията. Някои консуматори считат, че женската репродуктивна система е въодушевила дизайнерите. А други, че логото е котешки нос, което даже Илон Мъск удостовери на смешка в X.

Но в действителност логото демонстрира част от електрически мотор, който е изобретен от Никола Тесла през 1883 година

2. Логото на италианската фешън къща Versace е създадено през 1987 година от Джани Версаче. Известният фешън дизайнер е въодушевен от скулптурата на Медуза Ронданини, която изобразява трансформацията на медуза от презряно творение в красива жена.



Джани Версаче избра Медуза за лого, тъй като тя накарвала хората да се влюбят в нея и те нямали избор. Джани Версаче се надявал, че това ще се случи и с хората, които носят облеклата и обувките на марката.

3. Логото на Walt Disney Pictures се появява при започване на съвсем всички филми на компанията. Почти всякога можете да видите приказния палат от историите за Спящата хубавица и Пепеляшка, който е въодушевен от замъка Нойшванщайн край немския град Фюсен, принадлежал на Лудвиг II Баварски.



И малко хора осъзнават, че над замъка лети не падаща звезда, а Камбанка от Питър Пан.

4. Това лого е проектирано от чиновник на НАСА на име Джеймс Модарели през 1959 година То има препратки към разнообразни аспекти на аеронавтиката и галактическите проучвания.



Кръглата синя форма съставлява нашата планета. Звездите демонстрират пространство. А аленото крило е признакът на летенето. Следата на галактически транспортен съд в орбита името на организацията е галактическо пътешестване.

5. Името е композиция от акронима LUK (инициали на петролните градове Лангепас, Урай, Когалим) и думата „ петрол “.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР