Много от нещата, които се говорят за демографската криза в

...
Много от нещата, които се говорят за демографската криза в
Коментари Харесай

Повече детски градини и кратко майчинство борят демографската криза според Каролев

Много от нещата, които се приказват за демографската рецесия в България не са правилни и са нелепости . Това съобщи икономистът Владимир Каролев в ефира на Нова. Той е безапелационен, че по-сериозно популацията е намаляло през 90-те години на предишния век, в сравнение с в този момент.

Каролев разяснява тактиката на страната за битка със застаряването на популацията. Майките над 35-годишна възраст раждат повече деца, в сравнение с майките до 25-годишна.

Демографската рецесия била резултат от това, че няма задоволително майки в детеродна възраст. Каролев е безапелационен, че наклонността е всеобщо събитие в цяла Европа. По думите му главните аргументи за намалеването на българите са миграцията и ранната смъртност.

Мерки, които мога да се вземат е да вземем за пример увеличението на броя на яслите и повече детски градини, уточни икономистът.

По-кратко майчинство желае Каролев. В България майчинството е близо две години. В Съединени американски щати да вземем за пример е 2 месеца, а приблизително за Европа е 6 месеца, подчертава икономистът. Според него е немислимо толкоз дълго да бъде майчинството. Ако то бъде понижено, ще се реши и казусът с " специалността майка " в ромския етнос.

Той упорства, че майчинството може да бъде време да се увеличи квалификацията на майката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР