Много от изброените по-долу съвети не са само суеверия, а

...
Много от изброените по-долу съвети не са само суеверия, а
Коментари Харесай

Не спете срещу огледало и с крака към вратата. Ето защо

Много от изброените по-долу препоръки не са единствено суеверия, а имат и изцяло научно пояснение. Повечето хора въобще не се замислят за подредбата на спалнята си и изключително за позицията на леглото. Те не могат да схванат за какво се будят изтощени, като че ли не са мигнали цяла нощ. Това е по този начин, тъй като са нарушили някоя от петте забрани за вярно спане, написа пише обстоятелства.бг.

Ето кои са те:

1. Не бива да спите с крайници към вратата

Фън Шуй в действителност поучава да не вършиме това. Смята се, че силата, която циркулира в човешкото тяло елементарно изтича през вратата, до момента в който спим. А скандинавците и славяните считат вратите за портали към различен свят. В съня душата може да излезе от входа, да се изгуби и да не откри път.

Психолозите споделят, че мнозина от пациентите им избират да държат вратата под око, даже и в съня си. Това ги карало да се усещат по-комфортно.

2. Не бива да спите против огледало

В спалнята не се предлага да се оставят огледала: счита се, че спящият човек не би трябвало да се отразява в огледалото, в противоположен случай ще има проблеми. Това може да повлияе неподходящо на фамилните връзки.

Ако в действителност желаете да виждате отражението си заран, закачете огледало отвътре на дрешника си, с цел да може и да спазвате правилото, и да задоволите вашите стремежи.

3. Не дръжте стайни растения в спалнята.

През деня цветята работят за нашето здраве: създават О2, пречистват въздуха. Вечер, когато няма слънчева светлина, растенията дишат по същия метод като нас, като употребяват скъпоценния О2.

Така че ще се наложи или от самото начало да държите прозореца отворен, или цветята да бъдат извадени от спалнята. В спалнята не трябва да се държат и букети. Поради мощния мирис, който те разнасят, рискувате да се докарате алергии.

4. Не бива да спите с глава към прозореца

Това поверие идва от същото място, откъдето идва и това за вратата. След като краката са към вратата - разумно е, че главата ще е към прозореца. А това е най-лошата композиция.

Поверията гласят, че по тъмна доба през прозореца надничат всевъзможни зли сили, които може да обхванат в главата на спящия.

Въпреки това, единственият действителен риск, на който се излагате, когато спите с глава към прозореца, е да настинете поради течението. Ето за какво Фън Шуй упорито предлага да не слагате легло на линията врата - прозорец.

5. Много нездравословно е да спите на ярко

Това не е поверие. Това е медицински факт: би трябвало да спите в цялостна мрачевина. Ако има светлинен източник в стаята или спалнята е осветена заради улични лампи, производството на мелатонин, хормон на съня, се нарушава в организма.

Поради това се усещаме изтощени и претрупани денем. И даже започваме да ядем повече, с цел да помогнем на организма да се оправи със напрежението.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР