Много от българите предпочитат еднодневните и двудневните екскурзии в чужбина.

...
Много от българите предпочитат еднодневните и двудневните екскурзии в чужбина.
Коментари Харесай

Това е градът, в който се връщаме заради красивите улици, плажове и вкусна храна

Много от българите избират еднодневните и двудневните екскурзии в чужбина. Една от най-предпочитаните дестинации е гръцкият град Кавала. Градът е близо до България и със своите плажове и вкусно приготвена храна притегля хиляди българи. Хубавото при него е, че може да бъде комбиниран с остров Тасос или пък с град Драма. Когато приказваме за Коледа - Драма наложително участва в предложенията на организациите поради коледния си базар. От София за към три часа може да пристигнете в Кавала, несъмнено, без да включваме престоят на границата. 

И в случай че в Турция хората вървят, с цел да пазарят - прахуляк за пране, кори за баници, ядки, облекла и какво ли още не, то Кавала е дестинация за почивка в многочислените таверни и кафенета, а лятото и на плажовете. Всички плажове край Кавала имат " наследник байрак " - доказателство за най-високо качество на водите им.

Кавала е крайбрежен град, ситуиран в региона на Източна Македония и Тракия, а през днешния ден Sofia24.bg ще ви опише за него. Първоначално градът се е наричал Неаполис, което на гръцки значи " Нов град “. Това е един от най-старите градове в Европа, чиято история датира от над 2700 години. 

Градът е значим център на търговията и търговията по време на Османската империя и е прочут като " Меката на тютюна ". Днес за тези времена може да научите повече в Музеят на тютюна, където може да видите предмети и уреди за развъждането и производството на тютюн, както и разнообразни документи.

Кавала е домът на античния град Филипи, който беше разгласен от ЮНЕСКО за обект на международното завещание през 2016 година Старият град - Панагия с тесните улички и обичайните къщи е изключително обичан на туристите. 

Градът е прочут с многото си плажове, които са известни измежду туристите и локалните поданици. Тук има множество музеи и културни центрове. Акведуктът Камарес, издигнат през XVI век, е една от най-известните забележителности на града. Може да се каже, че това е признакът на града. Акведуктът представлява колосална структура, построена от Сюлейман Велики. Целта му е била да доставя града с вода. Крепостта на Кавала е ситуирана на най-високото място в града, откъдето се разкрива красива панорама. Опасана е от две крепостни стени. Построена е през XV век. Кавала е била значим център на християнството в древността и се твърди, че деятел Павел е посетил града по време на своите пътувания.

Кавала е дом на едно от най-големите риболовен пристанища в Гърция, а рибата е съществена част от локалната кухня. Тук може да опитате октопод на скара, калмари, скариди, миди и всевъзможни типове риба. В доста от таверните към този момент има меню и на български език, а даже може да попаднете и на сервитьор, който приказва български. Кавала е заобиколена от красиви естествени пейзажи, в това число планини, гори и реки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР