Много напреднала за одобрение е ваксината на AstraZeneca, от която

...
Много напреднала за одобрение е ваксината на AstraZeneca, от която
Коментари Харесай

Кантарджиев: ЕС е заявил за България повече ваксини от необходимото


„ Много напреднала за утвърждение е имунизацията на AstraZeneca, от която ще има повече. В най-хубавия сюжет до август ще имаме 1,5 милиона ваксини рани ”. Това изясни в ефира на Нова телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

„ Засега количествата, които Европейски Съюз е декларирала за България, са повече от това, от което имаме потребност ”, изясни проф. Кантарджиев.

Работещите в Националния център ще бъдат ваксини рани след една седмица.

Той е безапелационен, че страничните реакции от ваксини те против COVID-19 са същите, като страничните реакции от грипната ваксина.

Попитан за съветската ваксина и допустимо ли е страната ни да я закупи, Кантарджиев изясни: „ За да бъде записано едно лекарство в Българи, производителят би трябвало да подаде документи ”.

За момента обаче страната ни нямала потребност, тъй като Европейска комисия е поръчала за България задоволително.

Относно изборите, проф. Кантарджиев съобщи, че е допустимо да се проведат. И още веднъж предложи хората да съблюдават ограниченията до тогава.

Той разяснява и мъжкото хоро в Калофер. „ Хората се възмутиха. Отменят се олимпиади, надпревари, в които са вложени милиони ”, сподели Кантарджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР