Много майки изпитват вина, затова че се налага да работят

...
Много майки изпитват вина, затова че се налага да работят
Коментари Харесай

Много работя, но не изпитвам вина

Много майки изпитват виновност, по тази причина че се постанова да работят и не могат напълно да се посветят на децата си. Съвременните дами имат и кариера, постоянно те печелят повече от таткото и освен се постанова, само че и сами желаят да не изоставят от професионалното си развиване.
Ако децата са задоволително огромни и схващат, е добре да им обясните обстановката. Не се колебайте, говорете с тях.
Това е първата и най-проста стъпка, с цел да намалите напрежението и възприятието си за виновност, написа уеб сайтът Working Mother. 
Ето и 4 съответни съвета:

Бъдете на една вълна

Когато родителите разискват с децата своя работен график и служебните си отговорности, е добре да се убедят, че приказват за едно и също нещо и, че децата ги схващат вярно.
По-разумно е да обсъдите първо с колегата си детайлите – идни командировки, планове със незабавни периоди, с цел да сте на едно мнение и да имате неговата поддръжка.
Така по-лесно ще избегнете обидата и разочарованието, които пораждат, в случай че не съумеете да удържите обещанието си или, ако без да желаете не оправдаете някои детски упования.

Говорете почтено

Това е може би най-важното. Не давайте на децата обещания, които не може да извършите. Казвайте нещата по този начин както са в реалност, говорете постоянно, обяснявайте за графика си, който се постанова да следвате, какъв брой време ще закъснеете след работа или в случай че командировката бъде удължена.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР