Много мъже над 40 имат понижено желание за секс, но

...
Много мъже над 40 имат понижено желание за секс, но
Коментари Харесай

Светлинна терапия покачва сексуалното желание

Много мъже над 40 имат намалено предпочитание за секс, само че това може да се повлияе от светлинна терапия, сходна на тази, която се употребява за лекуване на сезонно афективно разстройство. Учени от Университета на Сиена, Италия, откриха, че лечението с ярка светлина е сполучлив метод за повишение на нивото на тестостерон, което води до повече полово предпочитание и наслаждение.

Либидото варира според от възрастта и доста фактори, измежду които стрес, тревога, меланхолия и даже промяната на сезоните. Промените в половото предпочитание през другите сезони карат учените да предположат, че светлината може да оказва въздействие върху него. Изследването е извършено с 38 мъже, оплакващи се от нарушавания в либидото и половата възбудимост.

Резултатите демонстрират, че равнищата на тестостерон при участниците се покачват след постоянна (по 30 минути всяка сутрин) терапия с така наречен „ светлинна кутия “, употребена за лекуване на сезонно афективните разстройства. Тези резултати са съпоставени с контролна група, която също получава сходна терапия, само че с доста по-слаба светлина.

След две седмици мъжете в групата, получавала дейна светлинна терапия, са докладвали доста по-висока полова задоволеност спрямо мъжете от контролната група.

„ Преди лечението и двете групи определяха равнището си на полово задоволство приблизително като 2 точки по канара от 10, само че след лекуването групата, изложена на ярка светлина доближава резултат от приблизително 6,3 – повече от тройно нарастване по скалата “ – споделя проф. Фаджолини, водещият създател на проучването. „ За съпоставяне, резултатът на контролната група беше приблизително 2,7. “

Повишеното полово задоволство кореспондира с нарасналите равнища на тестостерон, изяснява Фаджолини. В Северното полукълбо нивата на тестостерон в организма спадат естествено през месеците от ноември до април и се повишават последователно напролет и лятото, като доближават своя пик през октомври. Светлинната кутия имитира това, което прави природата. „ Все още обаче не сме стигнали до стадия, в който можем да препоръчаме това като клинично лекуване “ – предизвестяват учените.

 Източник: Healthiestblog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР