Много китайски соларни компании обмислят или вече са започнали да

...
Много китайски соларни компании обмислят или вече са започнали да
Коментари Харесай

Китайски фотоволтаични фирми насочват производства към ЕС и САЩ

Много китайски слънчеви компании обмислят или към този момент са почнали да строят заводи в Европа и Съединени американски щати. Целта им е да отговорят по-добре на потребностите на локалните клиенти и да заобиколят комерсиалните бариери, защото техните фотоволтаични артикули преобладават на международния пазар. Това оповестява китайската бизнес медиа Yicai от поредност в изявленията.

Доскоро китайски фотоволтаични компании вложиха в Югоизточна Азия, с цел да избегнат комерсиалните опасности, само че през март обстановката се промени, когато Министерството на търговията на Съединени американски щати стартира следствие на слънчеви артикули, произхождащи от Виетнам, Малайзия, Тайланд и Камбоджа.

През юни Вашингтон утвърди 24-месечно освобождение от мита за „ слънчеви “ артикули от четирите страни. Но това е краткотрайно отсрочване и рисковете не са изкоренени, споделиха ръководители на китайски фотоволтаични компании пред Yicai.

Ако Европейски Съюз или Съединени американски щати стартират да постановат антидъмпингови и антисубсидийни ограничения за слънчеви артикули от страни, разнообразни от Китай, тогава има повече смисъл китайските компании да влагат непосредствено в Европейски Съюз или Съединени американски щати, споделиха те.

Arctech Solar Holding е една такава компания. Производителят на интелигентни слънчеви тракери гледа да заобиколи Югоизточна Азия и да влага непосредствено в Съединени американски щати.

Търсенето в Югоизточна Азия не е толкоз мощно, колкото това в Близкия изток и Съединени американски щати “, сподели Джоу Шиджун, старши вицепрезидент на компанията. „ Слънчевите артикули, създадени в Китай, са задоволителни, с цел да отговорят на потребностите на пазара в Югоизточна Азия. “

Производството на артикули, предопределени за европейския и американския пазар в тези страни, може да помогне за понижаване на разноските. Но увеличението на потенциала в китайските заводи за осъществяване на спестовност от мащаба също може да понижи разноските, добави той.

Някои китайски фотоволтаични компании тестват индустриалните екосистеми в Съединени американски щати и Европа посредством вложения в други активи.

Arctech Solar доставя своята марка и софтуерни патенти на американски сътрудници, които по-късно дават отговор за производството, сподели Джоу. Въпреки че това значи, че Archtech Solar не дава отговор на изискванията за дотации от локалните управляващи, защото не прави огромни вложения, компанията е в положение бързо да се разшири или да напусне страната.

Лидерите в промишлеността Longi Green Energy Technology и JA Solar Tech към този момент споделиха, че ще построят заводи в Съединени американски щати. Longi ще построява цех в Охайо за произвеждане на слънчеви панели с годишен потенциал от 5 GW. Фабриката ще бъде една от най-големите по рода си в страната, когато влезе в употреба в края на годината.

JA Solar съобщи, че ще влага 60 милиона $ за създаване на цех за слънчеви панели с годишен потенциал от 2 GW във Финикс, Аризона. А Jinko Solar получи зелена светлина през април да влага 52 милиона $ за увеличение на производството в своя цех за фотоволтаични модули в Джаксънвил, Флорида.

Китайските фотоволтаични компании изместват фокуса си и към Европа. През юни президентът на Longi Li Zhenguo сподели, че компанията ще построи фабрика в Германия. Това ще бъде една от дребното вложения на китайски слънчеви компании на континента, в случай че се реализира.

Ефективността на прехода не е главен приоритет за китайските слънчеви компании, когато влагат в Европа и Съединени американски щати. По-скоро те целят да заобиколят комерсиалните бариери, споделят специалистите.

В момента цялото произвеждане на GCL System Integration Technology в Суджоу, основана в източната провинция Дзянсу, е в Китай. Но компанията към този момент прави оценка осъществимостта на построяването на заводи в Съединени американски щати или Европа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР