Много изследвания сочат, че зоните от тялото с най-много мазнини

...
Много изследвания сочат, че зоните от тялото с най-много мазнини
Коментари Харесай

Какво разкрива формата на дупето за здравето


Много проучвания сочат, че зоните от тялото с най-вече мазнини може да предскажат положението на сърцето и кръвоносните съдове. Жените с наднормено тегло в своята „ междинна зона “ са изложени на по-висок риск от високо кръвно налягане или инсулт. С две думи, дупето демонстрира доста неща за здравословното ни положение, написа mila.bg.

Кои са 4-те типа дупе и за какви здравни проблеми алармират?

Квадратно дупе

Тази форма на дупето складира мазнини към любовните дръжки. Това може да значи, че не упражнявате задоволително или сте избрали неверна стратегия за тренировките си, която не ви оказва помощ да изгаряте мазнини на сложни места. Също по този начин може да бъде породена от хормона кортизол, който е допустимо да предизвика проблеми със съня.

Хората с квадратна форма на задника нормално имат добър метаболизъм и качват тегло съразмерно.

Препоръки:

1. Бройте калориите, които консумирате, само че не е належащо да сте на строга диета.

2. По-добре е да обърнете внимание на раменете и бедрата си, когато спортувате. Това ще ви помогне да получите мечтани извивки. Упражнението „ дъска “ е уместно за вас.

Дупе във формата на сърце

За да причислите задника си към тази категория, той би трябвало да е по-широк в долната част, да имате объл ханш и тънка талия. Хората, които имат тази форма на дупето, са склонни да губят мазнини елементарно, само че когато натрупват, мазнините минават към междинната им част.

Ако бедрата и ханшът ви са станали прекомерно обемни поради мазнини, това може да значи, че се храните погрешно, че равнищата на вашата интензивност са прекомерно ниски и че сте подложени на огромен стрес. И при мъжете, и при дамите това може да алармира, че има несъразмерна консумация на алкохол. Ако имате повече килограми в бедрата, това може да усили риска от остеоартрит и целулит.

Препоръки:

1. Преразгледайте диетата си. Консумирайте повече протеини, зеленчуци и плодове.

2. Концентрирайте се върху тренирането на долната част на тялото. Бягането и ходенето могат да бъдат доста потребни за вас.

Дупе във форма извърнат триъгълник

С възрастта мазнините от задника стартират да се движат към други елементи на тялото. Това може да се случи заради ниските равнища на естроген и да докара до сърдечни проблеми, меланхолия, слаби кости, опасности от инфекции на урината и увеличение на тежестта.

Препоръки:

1. Поддържайте диетата си.

2. Защитете сърцето си от мазнини. Правете постоянно извършения.

3. Консултирайте се със експерт за това кой тип спорт е най-подходящ за вас.

Задникът ви е с кръгла форма

Това е формата на здрав човек. Всичко е съразмерно. Ако спазвате погрешен метод на живот, мазнините могат да заседнат в задните елементи, тъй че е по-добре да контролирате здравето си, с цел да не загубите съвършената си форма.

Препоръки:

- Консумирайте калории съгласно телесното си тегло и не забравяйте за физическата подготовка.

Синдром на мъртвия гъз

Ако имате плоско дупе, евентуално страдате от Синдрома на мъртвия гъз. Реалността ни принуждава да прекарваме доста време в седене: пред бюрото, пред тв приемника, до момента в който пътувате в командировка. Това предизвиква на седалищните елементи глутеална амнезия.

Мускулите на задника не помнят главната си цел и стопират да поддържат тялото в вярна форма.

Препоръки:

1. Правете извършения, които разтягат мускулите на седалището

2. Правете клякания. Няма потребност да ходите на фитнес. Може да си извършите дребна отмора в офиса или да ги вършиме, до момента в който гледате обичания си сериал.

3. Ходете повече.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР