Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград от началото

...
Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград от началото
Коментари Харесай

Левски победи Крумовград с гол в добавеното време

Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград от началото на годината, стигайки до победа с 1:0 като посетител в дуел от предпоследния пети кръг в плейофната фаза в първата шестица в Първа лига. Единственото попадение в срещата осъществя Вендерсон Цунами във втората минута на добавеното време. Така столичани записаха втора поредна победа в шампионата и не престават да са четвърти в класирането с 61 точки. Крумовград е шести с 49.

Срещата бе историческа, защото за първи път жена, в лицето на Християна Гутева, управлява дуел от българския футболен хайлайф при мъжете като основен арбитър. Преди първия съдийски сигнал тя получи специфични дарове от двата клуба, както и от БФС.



Двубоят стартира по-силно за състава на Левски, който още в четвъртата минута уцели греда. Евертон Бала шутира мощно от към 20 метра, само че топката се отби в напречната греда на вратата, защитавана от Янко Георгиев.

В 11-ата минута домакините дадоха отговор с добра офанзива отдясно. Серкан Юсеин центрира към Александър Колев, който смъкна към Ренан Арияш, чийто завършващ изстрел обаче бе неакуратен.



В 28-ата минута гостите още веднъж бяха доста покрай откриващо попадение. Патрик-Габриел Галчев получи пространство в противниковата половина и стреля рисково от отдалеченост, само че Янко Георгиев съумя да отклони топката с върха на пръстите си и тя за повторно в мача срещна напречната му греда.

Девет минути след началото на второто полувреме Галчев още веднъж опитва шанса си с шут от далечно разстояние, само че този път право в ръцете на Георгиев.



В 80-ата минута столичният отбор пропусна още една отлична опция за гол. Цунами се извиси на границата на вратарското поле при центриране от директен свободен удар и засече с глава, само че Янко Георгиев сподели добър инстикт и парира.

Във втората минута от добавеното време на срещата обаче капитанът на Левски въпреки всичко осъществя попадение.



Защитата на Крумовград още веднъж не работи добре след центриране от ъглов удар от ляво на Патрик Мислович и Кристиан Димитров стреля с глава в гредата, само че при добавката Цунами съумя да осъществя с глава от близка отдалеченост, с цел да донесе триумфа на своя отбор.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР