Българските състезатели направиха добра подиум тренировка преди началото на Световната

...
Българските състезатели направиха добра подиум тренировка преди началото на Световната
Коментари Харесай

Националите с подиум тренировка преди Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Българските състезатели направиха добра подиум подготовка преди началото на Световната купа по спортна гимнастика, която стартира на следващия ден в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът за феновете е свободен.

По стратегия в четвъртък са квалификациите на земя, кон с гривни и халки при мъжете, както и на прескок и на смесена успоредка при дамите. В петък пресявките не престават с прескок, успоредка и висилка при мъжете и греда и земя при дамите. Официалното разкриване на надпреварата е в събота в 13:15 часа, а финалите в събота и в неделя са от 14:00 часа.

Според регламента на конкуренцията всяка страна има право да взе участие с по двама състезатели на апарат.

България ще бъде показана от Димитър Димитров (земя, прескок), Майкъл Дунев (земя), Йордан Александров (успоредка, висилка), Даниел Трифонов (кон с гривни, прескок, висилка), Божидар Златанов (успоредка, халки), Христос Маринов (халки), а отвън класирането ще играят Теодор Трифонов, Раян Радков, Мартин Мишев.

При дамите ще вземат участие Валентина Георгиева и Виктория Венциславова (прескок, успоредка, греда), Калина Тенева и Никол Соколова (земя).

Целта пред българските състезатели са финали. Най-големи са упованията към европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева и към Йордан Александров, притежател на сребърни медали на висилка и на успоредка от същия шампионат през предходната година.

" Валентина Георгиева има късмет да влезе във финала на прескок на олимпийските игри в Париж. По-трудно ще бъде да завоюва орден. Има гимнастички, които извършват прескоци с доста по-високи оценки за компликация. Тя добави още 8 десети към тези прескоци, които извършва. Това не е малко и се надяваме да е задоволително, може би малко няма да й доближи за най-призовото класиране ", разяснява Цветана Добрева, дълготраен арбитър по спортна гимнастика от най-високата категория, ръководител на Треньорската комисия дами към БФ Гимнастика и някогашен учител на НСА " Васил Левски ".

За оценките на Световната купа във Варна ще се борят над 130 състезатели от рекордните 37 страни, измежду тях медалисти от европейски и международни шампионати и олимпийски игри.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР