Много хора се питат защо е нужно да сушат цветята

...
Много хора се питат защо е нужно да сушат цветята
Коментари Харесай

Отварата от турти лекува 100 болести! Разберете повече!

Много хора се питат за какво е нужно да сушат цветята турти? Малцина знаят за лечебните свойства на туртата. Но в действителност това растение има огромна лечебна мощ.

Например, в националната медицина, инфузията от турта в древността се е употребила като диуретик, патогенно и противоглистно средство.

Пийте чай от невен за лекуване на диария и стомашни конвулсии.

Туртата може да се добави към плодовите питиета и желета, които получават освен характерен усет, само че и лечебни свойства, които покачват устойчивостта на организма към настинки, понижават грипните болести, другите микроби, избавят хората от вируси и бактерии, укрепват имунната система.

Въпреки това, би трябвало да внимавате с количеството, защото цветята и изключително листата са богати на етерични масла, които в огромни дози не са толкоз потребни.

За начало пробвайте тази инфузия: поставете цветовете турти в чаша и ги залейте с кипяща вода. След 15 минути прецедете и изпийте. Вие незабавно ще усетите дали това лекуване е уместно за вас или не.

Особено потребни са червено-кафявите цветя, които са най-богати на каротин (провитамин А) и пигменти.

Рецепти за лекуване с турта

Превенция и лекуване на гинекологични болести.

За предварителна защита, би трябвало да вземете едно цвете, да го сварите в 1 чаша вряща вода и да приемате по 0,25 чаша 4 пъти дневно.

За подготвяне на запарка: 3 цветя дружно със стъблата залейте с 400 мл гореща вода, варете 5 минути, охладете при стайна температура и прецедете. Приемайте 3 пъти на ден преди хранене.

В взаимозависимост от степента на болестта, приемете по следната скица: 21 дни банкет, 7 дни отмора, продължителността на лекуването е 2-3 месеца.

При простуда или проблем със синусите направете следната инхалация: сварете вода в чайник и прибавете 5 пъпки турта към водата. Завийте чайника в забрадка. След 5 минути вдишвайте парите с уста и издишайте с носа. Когато носът стартира да диша свободно, започнете да дишате с носа и да издишате с уста.

Маслото от турта лекува рани и изгаряния. За да го приготвите, би трябвало да залеете стритите цветя с растително масло в съответствие 1:1 през нощта, а на сутринта, задръжте на водна баня за 30 минути при температура 60-70 градуса.

Това масло се употребява при инфектиране на дихателните пътища, по-специално бронхит – улеснява придвижването на слузта, обезврежда налепите, оказва помощ при кашлица.

Ваните с запарка от турта успокояват нервната система, оказват помощ в стресови обстановки, облекчават безпокойството, възвръщат психическия баланс.

Препоръчва се при неврози, меланхолия, неустановеност и комплициране.

За лекуване и профилактика на панкреатични болести: 1 цвете турта, варете в 1 чаша вода, накиснете и охладете. Приемайте по 1/4 чаша 4 пъти дневно. Това е еднодневна доза за лекуване на панкреас и диабет.

Успокояващо и диуретично средство: 1 супена лъжица цветя залейте с 1,5 чаша вряла вода, накиснете 30 минути, прецедете. Приемайте по 2 супени лъжици от инфузията 3-4 пъти дневно.

За подсилване на стените на кръвоносните съдове при външно и вътрешно кървене: 2 супени лъжици цветове, 1 ч. л. цветове на ливадно орехче варете в 2 чаши вряла вода, накиснете в запечатан съд за 20 минути. Пийте 1 чаша 3 пъти на ден преди хранене.

Захарен диабет: 50 броя цветчета турта с мрачен нюанс залейте с 0,5 литър водка, накиснете една седмица, а по-късно приемайте от тази смес по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно преди хранене.

От артрита на ставите на ръцете и краката ще ви избави отварата от турта.

За да приготвите отварата от 20-25 свежи цветя, пригответе 1 литър вода (около 80 градуса). Смесете и накиснете, до момента в който се охлади. Ако употребявате сушени цветя, то отварата се подготвя от 1 супена лъжица цветя и 1 чаша вряла вода. Отварата би трябвало да бъде прецедена.

Приемайте от 1 до 2,5 литра дневно вместо чай и вода. Продължителността на лекуването е 1,5-3 месеца. Лечението би трябвало да се повтаря на всеки 6-12 месеца според от здравословното положение.

Пресният сок от турта оказва помощ при захапване от пчели и оси.

При обрив, рани от залежаване, кожни раздразнения, както и загрубяла кожа на петите, лактите и коленете ще ви помогне маслото от турта.

За да го извършите, би трябвало да напълните половин литър буркан с нарязани цветя, а по-късно да напълнете буркана до върха с рафинирано слънчогледово олио. Накиснете в продължение на една седмица на мрачно място, и по-късно прецедете. Продуктът би трябвало да се съхранява в ледник. Мажете проблематичните зони 1-2 пъти на ден.

За възстановяване на метаболизма и работата на черния дроб ще ви помогне тази рецепта: 5 цветя турта прибавете към 1 литър вряща вода, варете в продължение на 3 минути при ниска температура, прецедете. Приемайте по 250 мл преди хранене заран и вечер.

Продължителността на лекуването е 1 месец, след което би трябвало да извършите една седмица отмора и да повторите курса.

Можете да употребявате за външна приложимост (под формата на лосион) при кожни болести.

Вижте още: 3 ежедневни питиета за контролиране на хормоните

Високо налягане

Благодарение на седативните си свойства, туртата спомага за понижаване на кръвното налягане.

Необходимо е да смесите еднообразно количество цветя от турта и мента (по 1 супена лъжица) и да залеете с 1 чаша вряла вода. Оставете за 10-15 минути.

След това прецедете и прибавете 1 ч.л. мед. Пийте половин час преди хранене. Приемайте всекидневно. Скоро налягането ще се възстановява и хипертонията ще спре да ви тормози.

Лосион за лице за подмладяване. От вечерта стрийте 2 супени лъжици цветя и ги залейте с 1 чаша вряла вода, накиснете за през нощта, прецедете. В получената инфузия прибавете 1 супена лъжица водка и 1 чаена лъжичка лимонен сок. Готовата инфузия съхранявайте в ледник. Мажете лицето си 2-3 пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР