Много хора се опитват да откажат цигарите, като ги заместват

...
Много хора се опитват да откажат цигарите, като ги заместват
Коментари Харесай

Храни против цигари

Много хора се пробват да откажат цигарите, като ги заместват с консумация на дъвки, бонбони, семки, ядки и тям сходни. Но такива „ заместители “ едва ли ще ви оказват помощ да изоставите нездравословния си табиет. Съществуват други храни, които по едно и също време притъпяват както желанието „ да си дръпнеш “ цигарен пушек, по този начин и спомагат за понижаване на наднорменото тегло или, по-простичко казано – за намаляване.

Горчиви и кисели плодове. Никотинът унищожава витамин С, което значи, че в организма на пушача това потребно вещество е постоянно в дефицит. Освен това, киселият и горчив усет понижават желанието за цигари. Опитайте се постоянно да имате наоколо сушени плодове: резенчета портокал, грейпфрут, ананас, манго или касис. Те спомагат за понижаване на апетита и в това време обезпечават на тялото съществени микроелементи и целулоза (днес позната повече като „ фибри “).
Факти, които ще те подтикват да откажеш цигарите
Тютюнът предизвиква 8 милиона смъртни случая годишно. Когато тази година бяха оповестени доказателства, че пушачите са изложени на по-го...
Прочети повече
Чай срещу тютюн. Заменете ритуала на пушене (който доста постоянно се свежда до класическото „ кафе с цигарка “) с различен: да вземем за пример сварете чай. Като споменахме кафето: не се отнасяйте с прекомерно доверие към максимата на някои дами: „ Кафе без цигара е като целувка без мустак – губи се чарът! “

Всеки вид чай ще свърши работа, основното е да добавите джинджифил и комат лимон към него. Джинджифилът е добър за притъпяване на желанието за пушене и оказва помощ за загуба на тегло. Някои даже дъвчат късчета от този корен, което е доста по-ефективно от лекарствени таблетки за смучене. 

Билкова примес от подбел, липа и медуница (меча пита) е доста подобаваща за чай срещу тютюнопушене: подбелът помага за пречистване на бронхите и белите дробове, липата успокоява и омекотява лигавицата, а медуницата отстранява храчките и пречиства кръвта.

Патладжан. Това е един от най-хубавите зеленчуци за тези, които решат да откажат цигарите. Съдържа никотинова киселина, която придава присъщата му мъка.

Редовната консумация на ястия от патладжан ще спомогне за облекчение на признаците на никотинова взаимозависимост. Пък и патладжанът е извънредно нискокалоричен, а резултатът му върху апетита е сходен на този на храните, богати на белтъчини (протеини) - възприятието на апетит се притъпява видимо даже от дребни порции.
Разкриха по какъв начин тютюнопушенето форсира стареенето
Добрата вест за хората, които възнамеряват да спрат пушенето е, че единствено две седмици след изпушването на последната цигара кожата ви започ...
Прочети повече
Също по този начин, естествен никотин се намира в картофите и доматите.

Пшеничени трици. Триците са източник на витамин В6. Той се съдържа още в орехите, зърнените храни, боба, морковите, зелето, картофите, скумрията, черешите, портокалите и лимоните. Особено е високо наличието му в спанака, който също оказва помощ за понижаване на потребността на организма от мазни храни.

Тютюнопушенето усилва потребността на организма от витамин В6 - а при неговия дефицит човек става раздразним, нарушава се естественият метаболизъм на белтъчини и мазнини. Ето за какво специалистите поучават да се усили дялът на храните, богати на B6 - освен за тези, които са решили да откажат тютюна, само че и за тези пушачи, които към момента нямат желание да се отърват от своята взаимозависимост.

Също по този начин, пушачите се нуждаят от антиоксиданти, витамини C, E. Тук са извънредно подобаващи цитрусови плодове, чушки, зеле, киви, касис (като източници на витамин C); а бадеми, шам-фъстък, слънчогледови семки, грах, морски зърнастец и зеле ни дават витамин Е. 

Броколи, зелен чай, сок от нар и грейпфрут ще оказват помощ за превъзмогване на хроничната интоксикация, породена от тютюнопушенето.
10 хитри метода, с които може да откажете цигарите
Никога не е прекомерно късно да се откажете от тютюнопушенето и ще получите доста изгоди, без значение на каква възраст сте. Ето няколко бързи...
Прочети повече
Далеч неслучайно някогашните пушачи постоянно ги тегли към ястие. Причината е, че никотинът визира избрани неврони в мозъка и понижава апетита. При прекъсване на тютюнопушенето апетитът се възстановява. В тази случай неналичието на никотин води до усилване на удоволствието от храни, богати на елементарни захари и мазнини, и надлежно, до приемане на спомагателни калории. Диета, наситена на фибри (каквито се съдържат най-вече в зеленчуците и плодовете), ще спомогне да се избегне наддаването на тегло при отвод от тютюнопушенето.

Според диетолозите е потребно да имате на разположение пресни зеленчуци, нарязани на части: сурови моркови, целина, чушки, които можете да хапнете, когато почувствате предпочитание за пушене. Освен това нискокалоричните зеленчуци ще ви предпазят от напълняване, в случай че се откажете от пушенето, и са превъзходен източник на гореспоменатата целулоза, наричана още „ фибри “.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР