Много хора подминаха автобусната катастрофа на магистрала Тракия вчера. Това

...
Много хора подминаха автобусната катастрофа на магистрала Тракия вчера. Това
Коментари Харесай

Свидетел на катастрофата край Вакарел: Много хора подминаха на магистралата 

Много хора подминаха автобусната злополука на автомагистрала „ Тракия ” през вчерашния ден. Това каза пред БТВ Николай Либезийски, един от първите втурнали се да избавят ранени при случая. Той е пътувал в кола директно след рейса.

„ Спрях незабавно, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под рейса има друга кола – тази, която го е блъснала ”, изясни очевидецът.

„ Имаше хора, умряли на място, бяха изпаднали от рейса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, с цел да излизат хората. Намерихме водача, който също беше излязъл на открито. Върна се да загаси моторите, с цел да не стане пожар ”, описа той.

По думите му е имало суматоха измежду пасажерите. „ Лошото е, че малко коли стопират, доста хора подминаха обстановката. Малко се отзоваха, с цел да дадат първа помощ. Подмина ни даже кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне рейса, изпод имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на автомагистралата и принудително да спрем товарна кола, с цел да издърпаме колата под рейса ”, разясни Либезчийски.

Той акцентира, че службите на място са реагирали съответно и е основана добра организация.

Журналистът Димитър Шумналиев, който също е станал очевидец на първите минути след злополуката, изясни, че шофьорката на леката кола, която е блъснала рейса, е била потресена и изпаднала в потрес.

Пострадалите от злополуката, настанени в реанимацията на столичната болница „ Св. Анна ”, са нормализирани и контактни.

Засега не можа да кажа, че е минала заплахата за живота им, към момента положението им е тежко. Бяха направени интервенции на шестима пациенти, най-вече ортопедични. При единия от пациентите е имало заплаха от ампутация на ръката, само че хирурзите са я избавили, съобщи представителят на болничното заведение Антон Луков. Една от пациентките е била 10 часа на операционната маса.

В „ Пирогов ” бяха настанени четирима ранени – две дами, мъж и дете. Детето е в устойчиво положение и няма заплаха за живота. Мъжът, който е бил с травма и рана на главата, е освободен от болничното заведение. Едната от пациентките е в хирургична клиника със счупени ребра и в е устойчиво положение. Майката на детето е в травматологична клиника, сподели шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР