Много хора допускат котките си в леглото и им е

...
Много хора допускат котките си в леглото и им е
Коментари Харесай

Трябва ли котката да спи в леглото ни

Много хора позволяват котките си в леглото и им е прелестно, когато мъркащите им любимци спят дружно с тях. Смята се, че котките лекуват от стрес и тревожни положения и лягат върху човек, когато се пробват да го излекуват или успокоят. Но би трябвало ли котката да спи в леглото или има аргументи да не я позволяваме да спи с нас?

Котките са в положение да спят до 15 часа на денонощие, само че цикълът на съня им се разграничава от нашия. Ако котката ви спи през целия ден, бъдете подготвени да будувате в 2 часа след среднощ, тъй като любимката ви желае да обиколи всички кътчета на жилището ви и да си остри ноктите в мебелите.

Възможно е котката да ви одраска леко, с цел да се опита да ви разсъни и да ангажира вниманието ви. Хората, които спят с котките си, постоянно се оплакват, че любимците им прекъсват по няколко пъти на нощ съня им. Съветът на експертите е да купите катерушки, с цел да може през нощта котката да е ангажирана с някаква активност и да не ви буди.

Според експертите към 30 % от хората имат в някаква степен алергия към котки. Ако макар алергията си решите да се грижите за котка, не я допускайте в леглото си и през нощта затваряйте вратата на спалнята си, с цел да ограничите влизането на животното в помещението.

 Трябва ли котката да спи в леглото ни

Ако сте допускали котката в леглото си, а по-късно решите, че към този момент няма да й позволявате да го прави, имайте поради, че тези животни мъчно трансформират навиците си. Ако се усеща подценена, котката може нападателно да реагира на това, че я лишавате от обичаното й място за сън.

За да сте здрави и вие, и любимката ви, постоянно я обезпаразитявайте както против външни, по този начин и против вътрешни паразити. Когато котката ви прекарва по към 8 часа в леглото с вас през нощта, в случай че не е обезпаразитена, може да пострадате съществено. Котешкото одраскване, което може да получите, до момента в който котката се пробва да се реалокира в леглото ви, или в случай че без да желаете, я притиснете с тялото си и тя реагира, може да се отрази зле на здравето ви.

Котешкото одраскване може да провокира бактериална зараза, която е доста рискова за хора с понижен имунитет, изключително през студените месеци. Ако след одраскване се оплаквате от висока температура, подути лимфни възли, болки в мускулите и отмалялост, незабавно посетете лекарски кабинет.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР