Много хипотетичен е вариантът ние да не участваме в правителството.

...
Много хипотетичен е вариантът ние да не участваме в правителството.
Коментари Харесай

Панев: ДБ ще участва в правителството, най-подготвени сме за `Правосъдие`, `Дигитализация и `Околна среда` |

Много предполагаем е разновидността ние да не участваме в държавното управление. " Демократична България " е основана, с цел да бъде мотор на промените, съобщи пред бТВ Владислав Панев, съпредседател на Зелено Движение, част от Демократична България.

Той съобщи, че Обединението има доста готови хора в секторите " Правосъдие ", " Дигитализация " и " Околна среда ".

По думите му ще е разумно в случай че точно ДБ оглави тези министерства. (Към момента се разисква основаване на ново министерство за електронното ръководство.)

Панев изрази страдание, че водачът на " Да, България " и съпредседател на Демократична България Христо Иванов няма да бъде правосъден министър, само че разяснява, че в обединението има доста готови хора за този пост. По думите му точно Демократична България би трябвало да бъде мотор на правосъдната промяна.

Панев заяви, че се чака съдружно съглашение да бъде подписано идната седмица и тогава ще бъде показан съставът на проектокабинета на " Продължаваме промяната ". Той обаче беше безапелационен, че към момента текат диалози за състава на Министерски съвет.

Панев добави, че от обединението нямат запаси към предлагането Асен Василев да е финансов министър, а Кирил Петков - министър председател.

Съпредседателят на " Зелено придвижване " разяснява още, че към момента не е реализирано единодушие за атомната сила и по-конкретно - за градежа на АЕЦ " Белене " и модернизирането на АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР