Много е важно в летните месеци да носим слънчеви очила,

...
Много е важно в летните месеци да носим слънчеви очила,
Коментари Харесай

Психологът Мацурева: Светлината действа на мозъка като взрив

Много е значимо в летните месеци да носим слънчеви очила, тъй като освен горещината, само че и светлината оказва въздействие на психологичните процеси. Изостря нападателните положения, паникатаките и психологичните разстройства. Светлината работи на мозъка като гърмеж. Това сподели пред БНР психоложката Мирослава Мацурева.

По думите й по време на горещи дни хората могат да се усещат по-неуравновесени и тревожни, а при тези, които към този момент са подложени на стрес или имат влечение към психологични разстройства, огромните горещини могат да в допълнение засилят тези положения.

За да се оправим с въздействието на горещините върху психическото здраве, Мацурева предлага да предприемем някои защитни ограничения. Слънчевите очила не са единствено аксесоар, само че и защитна мярка против експанзията, провокирана от атмосферните условия. Препоръчително е да заобикаляме дълготрайното излагане на директна слънчева светлина, изключително в часовете сред 12:00 и 17:00 часа, когато слънцето е най-силно. Търсенето на сянка и потреблението на защитни средства като ветрило и шапка също са значими ограничения за предотвратяване от неприятните последствия от несъразмерната топлота, която може да засегне психическото ни благоденствие, добави тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР