Младо семейство от Велико Търново, което след години в чужбина,

...
Младо семейство от Велико Търново, което след години в чужбина,
Коментари Харесай

Младо семейство се завръща от Англия у нас, за да реставрира ретро автомобили

Младо семейство от Велико Търново, което след години в чужбина, взема решение да се завърне у нас, с цел да реставрира ретро коли. И за двамата това е дългогодишна фантазия, която около коронавирус пандемията съумяват да осъществят.

На хиляди километри от България, в Англия Теодора и Александър се срещат и се влюбват един в различен. Оказва се, че двамата имат и обща пристрастеност – ретро колите, и обща фантазия – да се завърнат у нас.

Началото на коронавирус пандемията им дава убеденост и по този начин двамата се завръщат в България, с цел да станат публично семейство и да стартират да се занимават с общото си занимание – реставрирането на остарели коли, множеството, от които са уникати.

" Аз живях 11 години в Англия, животът там е много забързан и действително искахме да се завърнем в България, с цел да живеем на по-спокойно място и да вършим нещо, което в действителност харесваме. В началото първите стъпки не бяха доста лесни, трябваше да напусна работа и да се опитаме да създадем нещо, което до в този момент не сме го правили “, споделя Александър.

" Но с положително обмисляне, се получи сносно ", сигурна е Теодора.

В село Леденик двама основават дребен сервиз, в който безусловно връщат към нов живот коли, които са същински антики, а всеки идва при тях със своя неповторима история.

" Откриваме ги посредством другари, познати или посредством интернет, в чужбина главно. Един от редките коли, които имаме е този от 58 –ма година. Не е най-старият, правили сме автомобил от 1953 година ", изяснява Александър.

И в всекидневието си двамата се придвижват с ретро коли, с които притеглят погледите на минувачите, само че най- към този момент предизвикат необятни усмивки, като да вземем за пример кемпер, с който се появили на сватбата си.

" С него се сдобихме от младо момче, който искаше да го трансформира в кетъринг ван, само че несполучлива фантазия. Ние го купихме с задачата да го реставрираме и да го продадем, само че стана част от нас, стана и наш брачен автомобил “, споделя Теодора.

" Обикаляхме из Родопите с него това лято, може би половин България сме обиколили с него ", изясни Александър.

Двамата споделят, че не съжаляват за избора си да се върнат в България и имат вяра, че тук е мястото където желаят да осъществят фантазиите си.

" В България има бъдеще, повече младежи би трябвало да се прибират, да вършат това, което им харесва, да имат вяра, че ще успят и да оказват помощ България да стане едно по-добро място ", споделя Теодора.

Репортер: Зорница Илиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР