Младо момче има нужда от средства за . За четвърти

...
Младо момче има нужда от средства за . За четвърти
Коментари Харесай

20-годишно момче с опасност за живота се нуждае от средства за лечение

Младо момче има потребност от средства за. За четвърти път 20-годишният Георги влиза в болница с заплаха за живота.  Всичко почнало, когато той е бил едвам на 4 година Днес Георги се нуждае от незабавно и скъпоструващо лекуване в чужбина.
В навечерието на Нова година през 2004-та, след прекарана вирусна зараза и последвала варицела в детската градина, той е бил диагностициран с остра лимфобластна левкемия . Последвал е цялостен 2-годишен курс с химиотерапия, след който животът на фамилията през идващите пет години съвсем се е бил върнал към естествения си темп. До септември 2009 година Тогава, след обзор на хематолог е било установено, че Георги има повишен тестис (изолиран тестикуларен рецидив) и са последвали нови два курса на химиотерапия. Имало е доста странични резултати от лекуването. Дори е развил фарингит. Всички проучвания след това са посочили, че костният му мозък е чист химиотерапията е била прекратена. Семейството не е прекъснало различното лекуване. Именно то му е осигурило най-дългия интервал на ремисия от заболяването – седем години.
 ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Самотен татко на две деца се бори с подла болест ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Самотен татко на две деца се бори с подла болест
Светлозар Дончев е уединен татко на две деца и е диагностициран с тежко и мъчно за лекуване ревматологично заболяване – болест на...
През май 2016 година Георги е постъпил във ВМИ - Пловдив (детска клиника) с подути, зачервени и мъчителни стави. Семейството му споделя, че са го диагностицирали с детски артрит. Приложено му е било лекуване с антибиотици в продължение на 20 дни, в процеса на което детето е направило плеврален излив . На 01.06.16 година му била направена торакотомия и му е била сложена диагноза " второстепенен малигном " ( " неходжкинов лимфом " ). Бил му е извършен цялостен курс (две години) химиотерапия. През това време фамилията е опитвало разнообразни способи и контакти, с цел да заминат за лекуване в чужбина, само че безрезултатно.
Две години след прекъсване на химиотерапията, през август 2020 година, всичко е почнало изначало - със зачервено гърло и отичане на челюстта, което в началото са свързали с проблематични мъдреци. Впоследствие диагнозата е била сложена без взети проби от костен мозък. Семейството на Георги е отказало, защото, по думите им, във ВМИ - Пловдив взимат тези проби без анестезия от гръдната кост. Момчето към този момент е развило устойчивост към някои препарати и няма да доведат до ремисия, съгласно околните му.
След три рецидива на рака, през днешния ден Георги още веднъж се бори с най-коварния – миелоидна левкемия. " По думи на докторите във ВМИ, положението му е животозастрашаващо и ще се утежни сериозно до месец ", споделя фамилията на момчето. Затова блзиките му са решили да потърсят вяра за избавление в турска болница. " Подадохме документи и получихме оферта за проучвания и трансплантация на костен мозък, струваща 110 000 евро . Лекарите там са подготвени да ни одобряват незабавно, щом успеем да съберем нужните средства. Това е единственият късмет на Георги да живее, молим ви да му го дарите! ", молят околните на младежа.

 Зов за помощ - помогнете на дребния Ники Зов за помощ - помогнете на дребния Ники
Зов за помощ насочат околните на дребния Никола, който се нуждае от незабавна помощ в битката с подло заболяване. На 15-ти септември та...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР