Младият българин Светослав Славков е загинал в битката в Купянск

...
Младият българин Светослав Славков е загинал в битката в Купянск
Коментари Харесай

Българинът Светослав Славков загина за свободата на Украйна в битка с рашистките изверги

Младият българин Светослав Славков е умрял в борбата в Купянск - най-северната точка на дейната фронтова линия сега във войната в Украйна. Това стана ясно от множеството изявления в обществените мрежи на негови другари, които се сбогуват с него. 
 

 
Светослав е бил на 31 години. Той от месец ноември се биеше интензивно в Украйна, а ден преди Нова година се разбра, че сумата от 1500 лева е била събрана, с цел да може българинът да се екипира добре и да е квалифициран за дейните боеве. Това излиза наяве от обява на Фейсбук страницата " София, Киев, Свобода ". 
 

 
Според пост на Боян Расате от месец ноември във Фейсбук, Светослав Славков е бил причислен като доброволец в 40-ти Отделен стрелкови батальон " КОДАК ".
 

 
Светльо, както го назовават приятелите му, е прочут в българските ултрас среди като самоотвержен почитател на футболния тим " Левски " и самоуверен герой с рашистките изверги. Поклон пред смелостта на Светльо!

Какво става в Купянск? Боевете се водят на 8-10 километра североизток-изток от самия град, като най-горещата точка е село Синковка. Там руснаците несполучливо пробват да пробият към този момент цялата есен на 2023 година до момента. Представа за последната огромна съветска офанзива при Синковка и по какъв начин тя беше спряна, вижте в долното видео.
 

Detailed footage of the failed attack on Synkivka last week, repelled by the 30th mechanized brigade. Infantry is being dropped inside the treelines and trenches while their armor is being destroyed. https://t.co/FKSpY6RIKYpic.twitter.com/HTEXIXvhAM
— NOELREPORTS
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР