Младите лекари, специализанти и студенти по медицина в България вече

...
Младите лекари, специализанти и студенти по медицина в България вече
Коментари Харесай

Нова фондация ще помага на младите лекари в България за по-лесен достъп до специализация и професионално развитие 

Младите лекари, специализанти и студенти по медицина в България към този момент ще могат да разчитат на специфична поддръжка за професионалното си развиване. Инициативата е на учредената в навечерието на Нова година фондация “Практикум ”.  

Целта на фондацията е младите български лекари и студенти по медицина да се включват в обучителен клъстер, където ще получават насоки и помощ за развиването си, както и финансова поддръжка по време на своето образование и стаж. Включването в общността ще разрешава на младите експерти да намират по-лесно практики и стажове. “По този метод те ще имат по-ясен взор и опция да изберат специализацията, която най-вече им подхожда и дава отговор на упованията и опциите им ”, изясни Милен Христов, ръководител на “Практикум ” и един от нейните основатели. 

Сред създателите на новата фондация са още Ива Танева и Георги Калчев, които дружно с Милен Христов са основатели и на франчайза за лабораторни проучвания - платформа, която дава опция на всеки в България да се изследва бързо и елементарно, без да е належащо да чака, чрез пунктове за пробонабиране, ситуирани на леснодостъпни местоположения, както и посредством мобилна услуга и посещаване на място в дома или офиса.

“Практикум ” ще набира средства посредством разнообразни акции и дарения. В кратковременен стадий задачата е да се съберат половин милион лв., които ще бъдат вложени в образования, практики и възстановяване на работната среда за младите лекари.  

“България от години страда от неналичието на лекари, а огромна част от приключилите студенти и специализантите се разочароват от тромавата система и избират своя професионален път в чужбина. Сигурни сме, че повода не е единствено финансова. Имаме опция да задържим най-малко част от тези млади експерти в страната и да им предложим съответно образование, стажове и финансова сигурност досега, в който се трансфорат в лекари с изцяло приключен курс на образование и право да работят независимо. ”, разяснява още Милен Христов. 

Чрез фондация “Практикум ” студентите и специализантите ще имат преимуществото да се възползват от нова верига за продан по линия “университет-специализация-професионална реализация ”. Веригата ще работи с канали за директна връзка, които облекчават административната тежест за всички по веригата. По този метод младите медици ще имат по-богат избор от специалности и работни места, с цел да се развиват в усъвършенствани условия на работа и образование. От друга страна здравните заведения и другите места за специализация ще имат достъп до по-голям кръг от студенти по медицина, специализанти и млади лекари, които да притеглят с атрактивни условия. 

Само за няколко дни фондацията е съумяла да набере над 50 претендента, отговарящи на условията. Те ще могат да се възползват от опциите за поддръжка на професионалното си развиване. За първото тримесечие на тази година заложената цел е участие на над 100 бъдещи лекари. За претендентите ще се провеждат поредност семинари и обучителни сесии, а към партньорската мрежа ще бъдат привлечени лечебни заведения, просветителни институции и компании от здравното обезпечаване, производството и търговията с медицински произведения. 

За фондация “Практикум ”

Фондация “Практикум ” е ориентирана към развиването на младите фрагменти в областта на медицината в България. Фондацията поддържа, стимулира и разкрива благоприятни условия за студенти по медицина, фармация и съпътстващи специалности в областта на здравното обслужване. Председателят и един от създателите на “Практикум ” Милен Христов е пълномощник и член на съвета на шефовете на автомобилния холдинг на Еврохолд България АД - Авто Юнион АД. Той е и измежду основателите на известния картов артикул benzin.bg, който оперира под шапката на " Мотобул " ЕАД и обезпечава отстъпки в цената на горивото в над 400 обекта в цялата страна. Завършил е бизнес школа " Сколково " в Москва.

(в развой на разработка)

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР