Младен Маринов коментира вчерашния инцидент на една от площадките на

...
Младен Маринов коментира вчерашния инцидент на една от площадките на
Коментари Харесай

Министър Маринов с горещ коментар за инцидента в АЕЦ "Козлодуй" и срещата на Борисов с...

Младен Маринов разяснява вчерашния случай на една от площадките на АЕЦ „ Козлодуй “. Както БЛИЦ писа двама души починаха, а други двама бяха тежко ранени.

„ Там става въпрос за индустриална повреда. В такива случаи се води разследване, което не е от компетенциите на Министерство на вътрешните работи, само че става въпрос за повреда, обвързвана със строително-монтажни действия, която, за наслада, не е обвързвана с приключването на радиоактивни субстанции “. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов, след награждаването на отличените в церемонията за служител на реда на 2019 година.

Разкриха повода за смъртоносната покруса край АЕЦ "Козлодуй "

Той уточни и какво следва след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с медицинските сестри. Проверките за нарушаванията в лечебните заведения вървят повече от година. След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Бойко Борисов, ще бъдат добавени още лечебни заведения.

„ Проверките вървят повече от година и половина – две, към този момент има и осъществени интервенции. Като политика на министерството, това е една от линиите, по които интензивно работим, защото това е главен проблем за качеството на опазването на здравето и цената му “, съобщи министър Младен Маринов и акцентира, че те проверяват закононарушения и откриват нарушавания.

Извънредни вести от АЕЦ „ Козлодуй “ след смъртоносния случай ВИДЕО

По думите му законодателите би трябвало да създадат по този начин системата, че да изключат благоприятни условия за злоупотреби в нея.

„ Има доста сигнали. По тях работи Главна дирекция „ Национална полиция “ и Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, уточни Маринов.

Той акцентира, че не може да се приказва за пробойни в цялата система, тъй като всеки незаконен акт е дело на съответно лице.

Маринов посочи още, че в инспекциите влизат и тези, свързани с подправените ТЕЛК решения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР