Младежи от социалния Център за настаняване от семеен тип в

...
Младежи от социалния Център за настаняване от семеен тип в
Коментари Харесай

Младежи вилнеят с лопати и гребла в социален дом

Младежи от обществения Център за настаняване от фамилен вид в Смолян на два пъти за две седмици подвигнаха на крайник полицията в града.

Последният случай стана преди два дни, когато 14-годишен ученик на дома нападнал с весло човек от личния състав. Същото момче десетина дни по-рано се сбило с 16-годишния Махмуд Б. от центъра, който обаче го приклещил с хватка и почнал да го души. В резултат потърпевшият даже изгубил схващане, само че го избавили. През септември пък Махмуд атакува и удари с лопата по главата възпитателка, като й аргументи тежка травма. След побоя той бил настанен в психиатрична болница, само че неотдавна се върнал в дома. Сега с него се занимава локалната Комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.
14-годишният, който вилнял с греблото, е отведен с компаньон в детската психиатрична клиника в Търговище, заяви ръководителката на центъра Мирослава Карабиберова. В момента в дома се прави инспекция от чиновник на детска педагогическа стая и следва материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

Вчера стана ясно, че в общината към този момент са направени първи стъпки за закриването на дома. “Имали сме доста произшествия там от неговото разкриване до в този момент. Хора от личния състав са удряни в гърба, замервани са със саксии, една от чистачките е влачена за косата по земята, готвачки са гонени с ножове, побой с лопата на възпитателка, голям брой сбивания сред децата, като се стигне и до последните два случая.
Нежеланието на дипломиран личен състав да работи в Центъра ни накара да пристъпим към закриването му ”, разяснява пред “Дарик ” секретарят на общината Момчил Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР