Млада лекарка от Велико Търново срази доц. Атанас Мангъров като

...
Млада лекарка от Велико Търново срази доц. Атанас Мангъров като
Коментари Харесай

Млада лекарка срази Мангъров

Млада лекарка от Велико Търново съкруши доцент Атанас Мангъров като обори следващите му екстравагантни тези и го даде на Етичната комисия за засегнатост на цялото лекарско съсловие. Мангъров, който упорства за всеобщо заразяване с ковид, с цел да се случи стаден имунитет, разгласи, че хоспитализациите в лечебните заведения ще се усилят поради двойно по-скъпата клинична пътека.

Не е правилно, че хоспитализациите в лечебните заведения са се нараснали, тъй като цената на клиничната пътека е скочила двойно. Цената на пътеката към момента е 618 лв., допустимо е тя да се усили, само че за момента не е увеличена, съобщи доктор Сибила Маринова, шеф на поделение в МОБАЛ-В. Търново, която Мангъров на Етичната комисия за тези негови думи.

" Средната стойност единствено на медикаментите, които са употребявани за болен от ковид, са 1300 лв.. Тоест и 1200 лв. да стане тази пътека, ще има случаи, когато тези пари са незадоволителни ", посочи тя пред бТВ. По думите й в болница се одобряват тежко болните - хората с двустранна бронхопневмония.

" Това е засегнатост с всички хора, които работят на 30 градуса с гащеризони, които не си виждат фамилиите. Видяхте през вчерашния ден доктор Дончо Дончев от ВМА, който спираше да приказва, с цел да си поеме мирис, който е живял 3 месеца на квартира и не е виждал фамилията си. Това е насмешка с тези хора ", възмути се доктор Маринова. Д-р Дончев е прекарал ковид, сега диша с останки от белите си дробове поради следствията от болестта.

" Имаме осем пациенти във Велико Търново. Нямаме в интензивното поделение. Повечето са младежи, положението им е приемливо ", заключи тя.

Ако се случат сюжетите на Франция, Италия и Испания, лечебните заведения няма да устоят, безапелационна е доктор Сибила Маринова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР