Млада жена от северната турска провинция Чорум, която в продължение

...
Млада жена от северната турска провинция Чорум, която в продължение
Коментари Харесай

Млада жена обикаля света без пари, вижте как

Млада жена от северната турска провинция Чорум, която в продължение на четири месеца пътува по света, без да заплаща сметки, храна, питиета или квартира, към този момент е в Албания - нейната 11-а страна, написа БГНЕС.

24-годишната Съла Гюнгьорен се впуска в реализиране на фантазията си, откакто приключва Юридическия факултет на университета " Мармара " и стажа си по право.

Гюнгьорен, която предприемала краткосрочни пътувания с евтини задгранични билети при всяка опция, която ѝ се откривала по време на образованието си в университета, почнала своето " независимо и несигурно пътешестване " след стажа си, написа турският вестник „ Хюриет ”.

Осъзнавайки, че работата в една компания до пенсиониране не е идеалният живот за нея, Гюнгьорен взема решение, че към момента има какво да открие.

В момента тя готви за доброволци в хостел в Тирана, Албания, а в някои дни даже оказва помощ на рецепцията на хостела.

В подмяна на това не заплаща за настаняването и храната.

Тя споделя, че не е разполагала с доста спестявания, до момента в който е пътувала.

" Бях наясно, че тези пари ще ми стигнат за известно време, само че те не бяха задоволителни ", споделя Гюнгьорен.

" Аз обаче имах вяра, че това не е спънка. Докато имах възторг и пристрастеност, материалното оставаше на назад във времето ", споделя тя.

Като акцентира, че доста хора, с които се е срещнала по време на пътуването си, са споделили с нея гратис домовете и храната си, Гьонгьорен споделя, че е яла вкусни ястия, без да харчи пари, и е отсядала в къщи с красиви гледки.

" Например, би трябвало да си много богат, с цел да можеш да накараш знаменит фотограф да те снима. Аз го дължа единствено на колата, която стопирах, до момента в който пътувах на автостоп ", изяснява Гьонгьорен.

" Да наемеш вила на брега на океана в квартала, където живее кралят на Мароко, ще ти коства много скъпо. Откъде обаче можеш да знаеш, че различен странник, който отваря къщата си за теб, няма да ти даде тази опция? "

Фокусирайки се върху това, което прекарванията ѝ могат да допринесат към живота ѝ, а не върху парите, с които разполага, младата пътешественичка акцентира, че финансовите проблеми не са спънка за реализирането на фантазиите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР