Млада еврейка е открита намушкана в дома си в Лион,

...
Млада еврейка е открита намушкана в дома си в Лион,
Коментари Харесай

Мъж с качулка намушка млада еврейка в дома й в Лион

Млада еврейка е открита намушкана в дома си в Лион, Франция, а на вратата на жилището ѝ е издълбана свастика, оповестява френската телевизия BFM, представена от бТВ. Според прокуратурата може да има антисемитски претекст.

Все още няма арестувани за нападението. Образувано е досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране. Пострадалата е настанена в болница без заплаха за живота.

Полицията е разговаряла с жертвата, с цел да разпознава нападателя.

Нападението е осъществено през вчерашния ден в ранния следобяд. Мъж с качулка е позвънил на вратата на дамата и откакто тя отвориа, я наръгал два пъти в корема, разказваLe Monde, като се базира на полицейски източник.

Роднините, на които дамата се обадила за помощ, забелязали свастика, издълбана на вратата.

Според проверяващите обаче е преждевременно офанзивата да се дефинира като закононарушение с антисемитски претекст, работи се по разнообразни версии.

Съседи на потърпевшата разясняват, че тя е дискретна млада жена, която се грижи за децата си и върви на работа. Никога не е влизала в спор с никого.

След нападението на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври френските управляващи са записали 857 антисемитски прояви, разяснява вътрешният министър на Франция Жералд Дарманин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР