Млад мъж, заплашвал нееднократно съседите си, е привлечен като обвиняем

...
Млад мъж, заплашвал нееднократно съседите си, е привлечен като обвиняем
Коментари Харесай

Мъж, заплашвал нееднократно съседите си, е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура

Млад мъж, заплашвал неведнъж съседите си, е притеглен като обвинен от Районна прокуратура – Търговище и арестуван за период до 72 часа

Районна прокуратура - Търговище притегли към наказателна отговорност 33-годишен локален гражданин за това, че неведнъж отправял закани за ликвидиране към своите съседи, малолетни лица и направил хулигански дейности, вследствие на което увредил входната врата на блока, в който живеел. Д.Н. към този момент е обвинен за четири закононарушения, три от тях са по член 144, алинея 3 от Наказателен кодекс, а едно е за закононарушение по член 325, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор мъжът е арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на него. Прокуратурата ще упорства за най-тежката такава – „ задържане под стража “, защото съществува действителна заплаха Д.Н. да извърши друго закононарушение.

В интервала от 27 декември 2022 до 8 февруари 2023 година, 33-годишният обвинен два пъти заплашил свои съседи с ликвидиране и при хулигански дейности, нанесъл голям брой удари на входната врата на блока, в който живеел, като даже я развалил. Поведението му предизвиквало състоятелен боязън у останалите живущи в кооперацията и те даже се страхували да се движат в общите елементи. Многократно били подавани сигнали за агресивното му държание, като при последното посещаване на полицейски екип от Д.Н. бил конфискуван огромен нож, вид „ мачете “.

Първото обвиняване по член 144, алинея 3 от Наказателен кодекс касае случай от лятото на 2022 година, когато младият мъж отправил опасност с револвер към две малолетни лица. Пистолетът е конфискуван неотложно от органите на реда, оказало се газово оръжие.

Обвиняем е прочут на органите на реда и е осъждан. Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Търговище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР