Млад мъж, превозвал група чужди граждани, преминали без разрешение през

...
Млад мъж, превозвал група чужди граждани, преминали без разрешение през
Коментари Харесай

Задържаха млад трафикант с 67 афганистанци край Шумен

Млад мъж, превозвал група непознати жители, минали без позволение през границата на Република България, е арестуван край Шумен. По случая е формирано досъдебно производства по член 281, алинея 2 от Наказателен кодекс. 28-годишният е притеглен към наказателна отговорност за това, че за да набави за себе си имотна полза незаконно подпомагал чужденци да минават в страната в нарушаване на закона, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Районна прокуратура – Шумен управлява също 67  бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на няколко групи непознати жители, арестувани в интервала 5 – 6 април 2022 година в региона на град Шумен и град Преслав. 35 от тях са на възраст сред 18 година и 30 година, а останалите са малолетни. Най-малките са на 14 години. Всички са от мъжки пол. Според информацията, предоставена от арестуваните мъже, групите идват от Афганистан, и са минали незаконно границата на Република България на неустановено все още място. Чужденците нямат документи за идентичност.

Работата по досъдебното произвеждане и по бързите производства продължава под управлението и надзора на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. На афганистанците са повдигнати обвинявания, като всички те са арестувани за период до 72 часа.

По-голямата част от бързите производства са завършени и импортирани в съда. Очаква се в най-кратки периоди, в границите на задържането до 72 часа, районните съдилища в Шумен и в Преслав да се произнесат по делата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР