Млад мъж отива на интервю за работа в голяма компания.

...
Млад мъж отива на интервю за работа в голяма компания.
Коментари Харесай

Една история, която всеки родител трябва да прочете!

Млад мъж отива на изявление за работа в огромна компания. Той минава през първичното изявление и би трябвало да се срещне с шефа за финален диалог. Директорът видя отличната му автобиография и тогава попита:
– Получихте ли в миналото стипендия в учебно заведение? – Младият мъж дал отговор “не ”.
– Баща ви ли заплати за образованието ви? – “Да ”, сподели той.
– Какво работи татко ви? – Баща ми е ковач.
Тогава шефът помоли момчето да му покаже ръцете си.
Младежът протяга ръцете си и ги демонстрира – меки и съвършени.
– Някога помагали ли сте на татко ви в работата му? – Никога, той постоянно искаше да изучавам и да чета повече книги. Освен това, той прави работата си доста по-добре от мен.

Тогава шефът сподели:
– Имам една мола: когато се приберете у дома през днешния ден, отидете и измийте ръцете на татко си, а по-късно елате да ме видите на следващия ден сутринта.
Младежът тогава усетил, какъв брой огромен е шанса да получи мечтаната от него работа.

Когато се връща вкъщи, той пита татко си дали ще му даде да измие ръцете му.

Баща му го изгледа необичайно и със смесени усеща сподели ръцете си. Младият мъж постепенно измива ръцете му. Тогава той за първи път вижда, че ръцете на татко му са набръчкани и с доста белези. Синините по ръцете са цената, която той заплаща за образованието на синът си.

След като измива ръцете на татко си, младият мъж стои безмълвно и замислено. Тази нощ, те драмата беседват дълго време.

На сутринта, младежът мъж отива в кабинета на шефа. Мениджърът видя сълзите в очите на младежът и го попита: – Можете ли да ми кажете какво направихте и какво научихте през вчерашния ден в дома си?

Тогава той отговори: Измих ръцете на татко си а по-късно почистих и неговата работилница. Сега към този момент знам какво е да оценявам и да призная, че без родителите ми, нямаше да съм това, което съм през днешния ден. Сега съзнавам какъв брой е мъчно да се бори човек за хляба си. Сега към този момент и аз желая да оказа помощ на фамилията си.

Директорът споделя: Това е, което диря в моите хора. Искам да наема човек, който може да оцени помощна на другите. Човек, който познава страданията на другите, за който парите не са единствената цел в живота. Вече си назначен.

Можете да дадете на детето си огромна къща, хубава храна, компютър, тв приемник с огромен екран. Но когато миете пода или картината на стена, карайте го да прави и това.
След ястие да измият чиниите със своите братя и сестри. Не тъй като нямате пари да наемете някой, или да го извършите самите вие, а тъй като желаете да ги обичате по верния метод. Без значение какъв брой богати сте, или небогати, един ден косата ви ще побелее, като косата на бащата на този младеж.

Най-важното нещо е, вашето дете да се научи да прави оценка напъните и компликациите и да почита труда на другите, с цел да постихне нещо в живота.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР