Митничари разкриха опит за избягване на дължими държавни вземания в

...
Митничари разкриха опит за избягване на дължими държавни вземания в
Коментари Харесай

Разкриха опит за измама за 100 000 лв. на ГКПП „Кардам“

Митничари разкриха опит за отбягване на дължими държавни вземания в размер на 100 000 лв. посредством отклоняване на артикули от митнически режим „ Транзит “, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Нарушението е разкрито при реализирания надзор на българо-румънската граница . На  ГКПП „ Кардам “ са спрени за инспекция напускащи страната два товарни автомобила.

Превозваната стока е 659 колета с 4901 рула полиестерен плат . Според показаните документи пратките са вътреобщностна доставка по контракт сред българско сдружение и сдружение, записано в Полша.

Установено е, че същите артикули са пристигнали от Турция под режим „ пренос “ и е следвало да бъдат показани в митническо институция на територията на Търговско дружество Митница Варна.

Вместо това директните документи не са били съответно приключени и е изработен опит стоките да продължат пътя си с сменени документи за отбягване на държавни вземания – мито и Данък добавена стойност при импорт.

Предотвратената вреда за държавния бюджет е в размер към 100 000 лева, дължими при вноса на 4901 рула полиестерен плат.

Двата товарни автомобила и стоките в тях са арестувани. Съставен е акт за митническо нарушаване и са подхванати дейности за събиране на дължимите вносни мита и Данък добавена стойност.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в e и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР