Мисля, че за първи път някоя държава обвинява в тероризъм

...
Мисля, че за първи път някоя държава обвинява в тероризъм
Коментари Харесай

Христо Грозев за издирваните руснаци: Трима са на високи постове в администрацията на Путин

" Мисля, че за първи път някоя страна упреква в тероризъм настоящи представители на властта на друга страна ", съобщи проверяващият публицист
Шестимата руснаци, за които Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за арест, са част от една група. Те са офицери от един отдел на съветското ГРУ - „ 29155 ”. Трима от тях са на високи постове в администрацията на Путин ", сподели пред Нова телевизия проверяващият публицист Христо Грозев.

„ Мисля, че за първи път някоя страна упреква в тероризъм настоящи представители на властта на друга страна. Това е алегорично ”, разяснява Грозев.

Според него, разследваните руснаци са свързани с гърмежите в оръжейни хранилища у нас.

„ Ние не знаехме за съществуването на неприсъствената група. Всъщност има припокриване на трима души в двете групи, тъй че има още трима, които не са оповестени за търсене ”, съобщи Грозев. По думите му точно необявените за търсене руснаци са свързани с гърмежите от 2011 година в Ловнидол.

Грозев сподели още, че има данни за двама жители на Чехия, етнически руснаци, които са взели участие като помагачи в схемата. Няма информация за съучастничество на българи, съобщи проверяващият публицист.

„ Говорим за една доста фокусирана, дългогодишна офанзива върху България от страна на тази група от ГРУ ”, добави Грозев. Той сподели още, че търсените пътуват гладко през няколко месеца с подправени самоличности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР