Мисля, че много хора си спомнят как един от ключовите

...
Мисля, че много хора си спомнят как един от ключовите
Коментари Харесай

Пронко: Измамата на века в Русия се превърна в звучен шамар

Мисля, че доста хора си спомнят по какъв начин един от основните създатели на по този начин наречената пенсионна промяна, актуалният съветски министър на финансите Антон Силуанов, когато се разглеждаха още плановете за срамните промени, даде обещание на съветските остарели хора, че след промяната те ще „ могат " да си почиват обикновено, да пътуват, да се грижат за внуците си. Е, предния ден управляващите разгласиха междинните резултати от тази машинация на века. Страната записва внезапен спад на броя на работещите пенсионери за напреднала възраст.

През миналата 2022 година техният брой е намалял с повече от 600 хиляди души. Основните аргументи са смъртността, повишението на възрастта за пенсиониране и всеобщите съкращения от работа. Дискриминацията, когато на работещите пенсионери не се индексират " пособията за напреднала възраст ", продължава веече не една година. Разликата в заплащанията непрестанно се усилваше и... хората потеглиха по " сивите схеми " - напущат, получават цялостната си индексация и след това се връщат на работните си места, единствено че към този момент по " сивата " скица.

Когато обособени представители на властта се занимават с непрекъснати операции, такива схеми към този момент не провокират съществени възражения. Освен това получената надбавка от 9% не компенсира действителната инфлация, която съветските консуматори усещат в портфейлите си. В същото време разликата в приходите на работещите и неработещите пенсионери в Русия се усилва. В началото на тази година тя доближи съвсем 6 хиляди рубли.

Както сочат цифрите на Социалния фонд на Русия (СФР), а той е правоприемник на ПФР, междинната осигурителна пенсия за напреднала възраст в страната е достигнала 20,6 хиляди рубли, което е нарастване от 14% (сравнение на годишна база), обществени пенсиите се усилиха с съвсем 19% до 12, 1 хиляди рубли, а заплащанията за неработоспособност - 12,5 хиляди рубли (ръст + 13%).

Разбира се, това е междинната " температура наболните в болничното заведение ", в реалност обстановката не е толкоз обнадеждаваща и е доста диференцирана. Трудно е да си представим, че един възрастен човек може да употребява тези пари, с цел да поддържа порядъчен стандарт на живот при настоящето нарастване на цените и още повече да помогне, както Силуанов даде обещание, на внуците си.

Позволете ми да ви дам още няколко числа и обстоятелства, които ясно илюстрират настоящето положение на нещата в Русия. Делът на фамилиите, които имат задоволително пари единствено за храна и облекло, по данни на Росстат, е съвсем половината от популацията на страната. Доходите им са задоволителни, с цел да поддържат физиологичното оцеляване. Всичко друго икономисват.

Има над 14% от фамилиите, които могат да се изхранват, само че не могат да си разрешат облекла или медикаменти. Трябва да разберете, че това към този момент не е беднотия, а същинска беднотия. Това е " дъното ", когато човек влачи мизерно битие, спестявайки от всичко. Това е срам за най-богатата страна в света, която претендира за своя специфична световна задача!

Авторите на по този начин наречената пенсионна промяна и други многочислени промени в обществената сфера - от образованието до медицината - ни обещаваха, че след тяхното използване ще има обилни усъвършенствания в живота на елементарните съветски фамилии. Може и да бъркам, само че не знам нито една сполучлива промяна, която да е осъществена в Русия през последните десетилетия. Венецът на тези, меко казано, неточности беше пенсионната промяна.

Е, през последните две години работещите пенсионери в Русия са намалели с 1,5 милиона души. Много " сполучлив " резултат, в случай че оценим успеваемостта на чиновниците, като вземем за основа спестяванията на една от най-уязвимите категории на популацията - съветските старци.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР