Мисля, че Европа трябва да играе по-сериозна роля в света.

...
Мисля, че Европа трябва да играе по-сериозна роля в света.
Коментари Харесай

Таяни поиска от София Европа да играе по-сериозна роля в света

" Мисля, че Европа би трябвало да играе по-сериозна роля в света. Ролята ѝ не може да бъде маргинална ". Това съобщи на конференция в Министерски съвет ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, който е на публична аудиенция в София.
Европа би трябвало да работи за стабилността и мира в Близкия изток. Ние представляваме 500 000 млн. европейски жители, които имат право да не се смятат за изтласкани от глобализацията. Европа има право на външна политика. Гласът на Европа би трябвало да се чува и за това, което се случва в Африка, разясни още Таяни.

Разговаряхме по отбраната на външните граници, битката против тероризма и икономическия напредък с акцент върху цифровизацията. По множеството въпроси имаше единодушие ", съобщи Таяни. " Ние сме подготвени да работим с българското председателство. Получихме отговор по всички въпроси. Всички ние сме се съгласни, че е належащо да работим доста интензивно и ангажирано в тази част на Европа, в която има страни кандидатки, в регион, който е предпочитан. Съгласен съм с министър-председателя, че има потребност от спомагателен ангажимент. Разговаряхме за самодейностите на Екологичен потенциал. Удовлетворен съм от началото на работата, която ще се води през първите 6 месеца на идната година. За Европейски Съюз и Народното събрание обстановката на Балканите е приоритет . Ангажирани сме за укрепването на връзките, вероятността за присъединението на някои страни “, разяснява Таяни.
Искам да благодаря на Бойко Борисов и неговото държавно управление за метода, по който ни одобриха. Политическите диалози са доста значими. Но защото съм италианец, за мен гостоприемството е мотив за огромна наслада. Тук в София се усещаме като вкъщи си . Приемът не беше фиктивен, а другарски . Големите съглашения се реализират единствено когато имаме персонални връзки, близки връзки, сподели в умозаключение ръководителят на Екологичен потенциал.
" Оптимист съм за българското председателство и с поддръжката на Екологичен потенциал съм уверен, че ще е потребно за всички, съобщи от своя страна министър-председателят Бойко Борисов след пленарното съвещание сред членовете на българското държавно управление и делегацията, водена от ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни.„ Чуха се доста отзиви. Декларираха се доста политики, само че мисля, че във всеки един миг Българското председателство може да отговори на провокациите. Оптимист съм и с поддръжката на Екологичен потенциал съм уверен, че може да е потребно за всички нас председателството на България “, сподели още Бойко Борисов, представен от организация " Фокус ".

Трябва да се подсигуряват външните граници на Европейския съюз. Нашата дипломация, нашите водачи на Европа би трябвало да участват на масата на договарянията, когато се вземат решение геостратегически цели за света . С Турция би трябвало да сме в положителни връзки. Турция е най-големият бранител на НАТО по южния фланг, стана ясно още от думите на Борисов, който разяснява още обстановката в Сирия и климатичните промени пред ръководителя на Екологичен потенциал.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР