Мисловните карти са много известен и ефективен метод за учене

...
Мисловните карти са много известен и ефективен метод за учене
Коментари Харесай

Предимства и ползи на електронни мисловни карти в учебния процес

Мисловните карти са доста прочут и ефикасен способ за учене и запомняне. Те съставляват диаграми, които пресъздават информация, обвързвана посредством основни думи, и могат да се употребяват от хора на всякаква възраст. Използването на този способ отключва повишението потенциала на мозъка, както и подкрепя качествата за обмисляне, образуване и запаметяване.
Методът на работа посредством основаването на мисловни карти може да се интерпретира по друг метод - в условия на електронна среда, както и в класна стая при работа с обичайните хартиени принадлежности.
 Безспорните изгоди при работа с виртуална бяла дъска Безспорните изгоди при работа с виртуална бяла дъска
Всички знаем, че новите генерации изцяло се разграничават от предходните. Ако преди хората са израствали с книги и игри на площадката, то...
Днес ще ви представим преимуществата на електронните мисловни карти като инструмент за визуализиране на образователния развой. Този способ е един от най-силните интерактивни образни способи. Може да бъде срещнат още като “карта на мозъка ” или “мозъчни карти ”.
Мисловните карти имат редица изгоди, като единствено част от тях са, че пресъздават и структурират образователния материал, внасят изясненост и поредност, улесняват възприемането и запомнянето на представяното наличие, основават условия за разумно разбиране на материала, както и насочват вниманието на аудиторията.
Електронни мисловни карти могат да бъдат основани посредством потреблението на доста и разнообразни софтуери. Те са извънредно ефикасни, тъй като чрез тях образователното наличие се структурира в извънредно логически порядък. Софтуерът предлага варианти, посредством които бързо и елементарно да структурирате по най-подходящ метод информацията, която представяте, а тази шаблонизирана визуализация оказва помощ за по-лесното асимилиране.
При организирането на мисловна карта може да оцветявате тематиките и подтемите в разнообразни цветове съгласно вашите потребности. Съветваме ви да не употребявате повече от 5-6 цвята, тъй като доста и разнообразни цветове биха разсейвали учениците.
Полезна и скъпа е опцията за вграждане на файлове или линкове към онлайн запаси в мисловната карта. Платформата IZZI е доста комфортна в това отношение, тъй като дава опцията да вградите линк както към избран урок, по този начин и към съответна задача, която ви е нужна.
 Учителят на 21-ви век наподобява на този от 18-и, единствено че е цифров Учителят на 21-ви век наподобява на този от 18-и, единствено че е цифров
Вчера, разлиствайки една остаряла прашна книга на тавана, внезапно ми попадна доста забавен текст, който разказва отговорностите на учителит...
Други улеснения на електронните мисловни карти са опциите за основаване на напомняния, слагането на дата и час, вмъкването на изображения, както и основаването на бележки, в които бихте могли да записвате всичко, което ви е належащо. Не на последно място е практичната опция да запаметите мисловната карта в разнообразни типове формати - в текстови файл, презентация и други разновидности.
Създаването на електронни мисловни карти е доста увлекателно и даже предизвика учителя да внася хрумвания за образно показване на образователното наличие по автентичен метод.
Целия уебинар можете да изгледате тук:

 
 Издателство Клет и SoftUni приготвят цифровите учители на България Издателство Клет и SoftUni приготвят цифровите учители на България
Издателство Клет България, взаимно със SoftUni, провежда гратис образование по цифрова просветеност за начални учители от цялата ст...
* Материалът е основан на уебинар “Електронни мисловни карти - инструмент за визуализиране на образователния развой ” с преподавател Елена Томова.
 
Уебинарът е проведен от издателство Клет България в границите на самодейността “Подкрепа на учителя при работа от у дома ”.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР