Мишел Платини подаде жалба срещу президента на ФИФА Джани Инфантино,

...
Мишел Платини подаде жалба срещу президента на ФИФА Джани Инфантино,
Коментари Харесай

Мишел Платини подаде жалба срещу Джани Инфантино

Мишел Платини подаде тъжба против президента на ФИФА Джани Инфантино, оповестяват международните организации. Във вторник беше оповестено изказване от името на Платини, който беше отпред на УЕФА, а Инфантино беше негов зависещ.

Адвокатите на един от най-великите футболисти за всички времена споделиха, че са подали тъжба във Франция, като се твърди, че Инфантино е търгувал с въздействие и Марко Вилигер, шеф във ФИФА до 2018 година, е бил негов съизвършител.

Мишел Платини изиска от френските прокурори да потърсят интернационално съдействие, с цел да разпитат Джани Инфантино, Вилигер и четирима други мъже в Швейцария, в това число някогашния основен прокурор Михаел Лаубер.

Твърди се, че наказателната тъжба е била подадена на 17 ноември, две седмици след обвиняването в машинация на Платини и някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер в Швейцария. Този случай се отнася за заплащане през 2011 година от два милиона швейцарски франка (тогава два милиона долара) на Платини, което докара до възбрана на двамата работят във футбола през 2015 година. Инфантино беше определен за президент на ФИФА седмици по-късно.

Процесът против Сеп Блатер и Мишел Платини е във федерален углавен съд в Швейцария се чака да стартира през тази година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР