Миряни и сещеници излязоха на протест и контрапротест пред Светия

...
Миряни и сещеници излязоха на протест и контрапротест пред Светия
Коментари Харесай

Протест и контрапротест пред Светия синод

Миряни и сещеници излязоха на митинг и контрапротест пред Светия синод в София поради синодалната разпоредба, призната на 24 февруари. Днес ще се организира съвещание, на което ще се реши дали наредбата да се анулира.

Припомняме, че на 18 февруари се организира съвещание, на което бяха излъчени двама претенденти - свещеник Михаил и свещеник Йеротей, от които да се избере митрополит на Сливенската митрополия ,

На 24 февруари се организира ново съвещание, на което Светият синод касира изборите заради голям брой тъжби и одобри наредбата, която изключва епархийското заседание от избора за митрополит.

Веднага последва неодобрение от духовници и миряни.

Против решението се оповестиха, който е краткотрайно назначен за началник на Сливенската митрополия,, Американският, Канадски и Австралийски митрополит Йосиф, митрополит Натанаил, Неврокопският митрополит Серафим и Видинският митрополит Даниил.

Пред Светия синод през днешния ден има два митинга - от едната страна на алената линия са срещу наредбата на Светия синод, а от другата -  в отбрана на решението. Прави усещане, че измежду съперниците има повече миряни, до момента в който митингът в отбрана е формиран на първо място от свещеници.
 Снимка 656986
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР